Hjem
Click

Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap

Kontakt:

Telefon: 55 58 23 00
Faks: 55 58 96 54
E-post: post@ahkr.uib.no

Besøksadresse: Øysteinsgate 3
Adresse: Postboks 7805, 5020 BERGEN

 

 

Kva forskar vi på?

Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitskap – AHKR – samlar fire tradisjonsrike og nærståande fag under felles tak. Instituttets mål er å ivareta og styrke fagas identitet og samtidig drive tverrfagleg og nyskapande samarbeid innan forsking og undervisning. AHKR omfattar sju tverrfaglege forskingsgrupper og har eit breitt undervisningstilbud.

ETTER- OG VIDEREUTDANNING

Derfor bør museumsansatte ta dette emnet

– De fleste ønsker å drive med forskning, men føler at de ikke har tid. Dette emnet ga meg muligheten, sier Ingrid Haugrønning (38).

Nyhet

Prestisjetung kongress til Bergen

– Jeg er litt stolt, det må jeg innrømme, sier professor Harm G. Schröter. Han har bidratt til å få den første verdenskongressen i bedriftshistorie noensinne til Bergen.

Utdanning

Tilbyr forskningserfaring etter fullført master

Liker du å arbeide med vitenskapelige tekster? Er du interessert i å produsere en vitenskapelig artikkel? Vurderer du å søke opptak til ph.d.-utdanningen? Da er AHKR391 emnet for deg.

Nyhet

Tore Grønlie hedret: – Vi mister en bauta

Han blir beskrevet som en bauta innenfor norsk politisk historie. Historieprofessor Tore Grønlie går av med pensjon, og avslutningen på en imponerende karriere ble markert med brask og bram.

religionsOraklene

ReligionsOraklene er ei gruppe religionsforskarar som svarar på spørsmål om religion og religiøsitet — spørsmål som du kanskje ikkje eingang visste at du lurte på, før no.
 

Alumni fortel

Tidlegare studentar ved instituttet fortel om sine erfaringar som student og livet etter studiane.

 

1st World Congress on Business History / 20th Congress of the European Business History Association

Business history around the World – today & tomorrow
25–27 August 2016
Bergen, Norway