Hjem
Click

Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap

Kontakt:

Telefon: 55 58 23 00
Faks: 55 58 96 54
E-post: post@ahkr.uib.no

Besøksadresse: Øysteinsgate 3
Adresse: Postboks 7805, 5020 BERGEN

 

 

Kva forskar vi på?

Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitskap – AHKR – samlar fire tradisjonsrike og nærståande fag under felles tak. Instituttets mål er å ivareta og styrke fagas identitet og samtidig drive tverrfagleg og nyskapande samarbeid innan forsking og undervisning. AHKR omfattar sju tverrfaglege forskingsgrupper og har eit breitt undervisningstilbud.

Gradsfeiring

Bachelorseremonien 2017

Fullfører du en bachelorgrad ved Det humanistiske fakultet i løpet av studieåret 2016/2017? Da er du hjertelig velkommen til bachelorseremonien onsdag 14. juni.

Gradsfeiring
jun 14

Masterseremonien 2017

Fullfører du en mastergrad ved Det humanistiske fakultet i løpet av studieåret 2016/2017? Da er du hjertelig velkommen til masterseremonien onsdag 14. juni.

Utdanning

Tilbyr forskningserfaring etter fullført master

Liker du å arbeide med vitenskapelige tekster? Vurderer du å søke opptak til ph.d.-utdanningen? Da er dette emnet for deg.

Nyhet

Poengkongen

Instituttets publiseringsvinner i 2016 ble historiker Eivind Heldaas Seland.

Nyhet

Tildelt fremragende-status

Senter ledet av Christopher Henshilwood får status som Senter for fremragende forskning (SFF). – Fantastisk å få beskjeden, sier UiB-arkeologen.

Alumni fortel

Tidlegare studentar ved instituttet fortel om sine erfaringar som student og livet etter studiane.

Møt ein forskar

Les profilintervjuar med våre ansatte.

religionsOraklene

ReligionsOraklene er ei gruppe religionsforskarar som svarar på spørsmål om religion og religiøsitet — spørsmål som du kanskje ikkje eingang visste at du lurte på, før no.