Hjem
Click

Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap

Kontakt:

Telefon: 55 58 23 00
Faks: 55 58 96 54
E-post: post@ahkr.uib.no

Besøksadresse: Øysteinsgate 3
Adresse: Postboks 7805, 5020 BERGEN

 

 

Kva forskar vi på?

Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitskap – AHKR – samlar fire tradisjonsrike og nærståande fag under felles tak. Instituttets mål er å ivareta og styrke fagas identitet og samtidig drive tverrfagleg og nyskapande samarbeid innan forsking og undervisning. AHKR omfattar sju tverrfaglege forskingsgrupper og har eit breitt undervisningstilbud.

Open Access

Åpen tilgang til forskning - fra internasjonal solidaritet til norsk tellekantsystem?

Regjeringen krever at norsk forskning skal være åpent tilgjengelig. Vil åpen tilgang til forskning bli et krav for finansiering? Hvilke muligheter finnes for å gjøre forskning åpent tilgjengelig ved UiB?

Nyhet

Sa farvel til 94 år med UiB-erfaring

Instituttet takket av tre damer som har betydd mye.

Nyhet

Visste du at en nordmann fikk D-dagen utsatt?

Få ting opptar oss mer enn været. I en ny bok tar historikerne Magnus Vollset og Yngve Nilsen for seg meteorologiens historie i Norge.

SKEIVT ARKIV

Klart for dypdykk i seksualitetshistorien

Skeivt arkiv har den største samlingen av (skeiv) seksualitetshistorie i hele Norden. Nå ligger alt til rette for folk som vil utforske materialet.

Utdanning

Storfornøyde med arbeidslivserfaring

Emnet som gir studenter praksis i arbeidslivet høster lovord: – En utmerket mulighet til å få kontakt med fremtidige arbeidsgivere!

religionsOraklene

ReligionsOraklene er ei gruppe religionsforskarar som svarar på spørsmål om religion og religiøsitet — spørsmål som du kanskje ikkje eingang visste at du lurte på, før no.
 

Alumni fortel

Tidlegare studentar ved instituttet fortel om sine erfaringar som student og livet etter studiane.