Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap

– Gleder meg til disputasen

Kulturviter Line Førre Grønstad fikk skryt av dommerne under bergensfinalen i Forsker Grand Prix.

img_2670.jpg

FGP17
PÅ SCENEN: Grønstad brukte sin egen familiehistorie til å illustrere forskningen.
Foto:
Joakim Dahl Haaland

Grønstad, som forsker på menn som bytter til konens etternavn når de gifter seg, gikk ikke videre som en av de tre beste etter første runde i formidlingskonkurransen som ble holdt på Høgskulen på Vestlandet onsdag 27. september. Hun fikk derimot meget gode skussmål fra de tre dommerne.

– Jeg gleder meg til disputasen, utbrøt dommer Ingvil Brugger Budal, førsteamanuensis ved NLA Høgskolen, etter at Grønstad var ferdig med presentasjonen av avhandlingsprosjektet sitt.

Grønstad, som er stipendiat i kulturvitenskap ved Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitskap (AHKR), fikk delt høyest dommerscore av alle med to 6'ere og en 4'er. Skalaen gikk fra 1 til 6.

– Det var veldig gøy å være med. Nervepirrende, men lærerikt. Det er ikke lett å formulere seg kort, men har jeg virkelig fått øve meg på å være konsis, sier hun.

Både før og etter konkurransen fikk kulturviteren bred omtale av forskningen sin, som blant annet ble beskrevet av Bergensavisen, Kilden og På Høyden:

Grønstads forskning på etternavn har også tidligere blitt omtalt i media, blant annet av P4Adresseavisa, og i NRK-programmet Nomino.

Det var totalt ni deltakere som fikk testet sine formidlingsevner under bergensfinalen. Til slutt stod rusforsker Ove Heradstveit fra Uni Research igjen som vinner, med sykepleier Lina S. D. Lernevall fra Haukeland universitetssjukehus på andreplass.

Begge går videre til den nasjonale finalen, som blir holdt i Trondheim 30. oktober. Resultatet ble avgjort ved at poeng fra dommerne og publikum i salen ble slått sammen.