Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap

Archaeologist Magnus M. Haaland received the award at peer-reviewed conference in Newcastle.
Professor Harm G. Schröter hedret for godt internasjonalt samarbeid.
Fortellingen om hvordan et forskningsprosjekt havnet på utstilling sammen med kunst og kulturminner fra Palmyra.
Årets opptakstall er meget gledelig lesning for instituttet.
Forskere fra Universitetet i Bergen har bidratt til å dokumentere det første kjente tilfellet av menneskelig økologisk og kulturell tilpasning til klimatiske variasjoner.
Førsteamanuensis Nils Kolle går av med pensjon.
Klynga skal vere ein pådrivar for utvikling av lokal og nasjonal kunnskapsformidling om mellomalderen.
Et nytt UiB-prosjekt har fått tilslag fra Forskningsrådet til å forske på hvordan skolen kan bekjempe gruppebaserte fordommer.
Christopher Henshilwood og de andre medlemmene av UiB sitt nyeste senter for fremragende forskning (SFF) vil de neste årene forske på hvordan det moderne mennesket oppstod og utviklet seg for 100 000 til 50 000 år siden.
Det viser funn i ny bok om historiebruk i norsk politikk, skrevet av UiB-forskere.
Arkeologi- og historiefaget ved UiB opprettholder sine gode plasseringer på anerkjent universitetsrangering.
Jubileet i 2014 er truleg det mest omfattande som nokon gong er gjennomført i Noreg.
– Jeg er optimistisk på humaniora sine vegne, sier Jørgen Magnus Sejersted, professor i nordisk litteratur og påtroppende dekan for Det humanistiske fakultet.
UiB researcher Karen van Niekerk's road to (a Centre of) excellence.
Instituttets publiseringsvinner i 2016 ble historiker Eivind Heldaas Seland.
– Vi lærer så utruleg mykje meir her enn vi ville gjort heime i Bergen.
Er du en vennlig og utadvendt HF-student? Kan du improvisere om det trengs, og er du komfortabel med å lede en gruppe? Da er du den vi trenger.