NYHET

Fant flest talenter ved UiB

Hver høst velger Talentjakten ut dyktige og engasjerte studenter. Av de 16 som kom gjennom nåløyet var det hele syv UiB-studenter.

Roymond Olsen

agga

– Det er veldig stas å bli tatt ut til Talentjakten. Dette har jeg hatt lyst å være med på i flere år – endelig hadde jeg tatt meg tid, sier biologistudent Roymond Olsen.

Han er en av 16 engasjerte studenter som har blitt plukket ut til talentkonkurransen Talentjakten. Hele syv av de 16 som er tatt ut, studerer ved UiB.

Et springbrett for studenter

Tanken bak det konseptet «Talentjakten» er å gi studenter kurs og kompetanse som er rettet mot det næringslivet etterspør hos nyutdannede arbeidssøkere. Talentjakten er et uavhengig program med støtte fra Innovasjon Norge. Programmet er Norges første studentprogram som fokuserer på personlig merkevarebygging.

– Vi lager en arena der vi samler de mest engasjerte studentene i ett nettverk. Studentene lærer om personlig merkevare og om hvordan de kan skille seg ut på arbeidsmarkedet, sier Kaja Skålnes Knudsen, prosjektleder i Talentjakten.

Studentene som er plukket ut skal blant annet skape blest gjennom personlige blogginnlegg.

– Vi tror at slike innlegg kan være med på å skape blest i næringslivet og akademia på en god måte, sier Knudsen.

Personlig utvikling

Talentjakten har siden 2013 vært en årlig konkurranse mellom studenter i Norge.

For å bli tatt ut til Talentjakten måtte UiB-student Roymond Olsen lage en introduksjonsvideo av seg selv (se øverst).

– Jeg jobbet hardt for å komme gjennom i seleksjonsprosessen. For meg er det viktig å bruke denne muligheten til å utvikle meg personlig. Jeg har engasjert meg mye i studentarbeid under studiene og vil formidle hvor viktig dette er i tillegg til studiene.

I blogginnleggene vil han fokusere på hvordan man kan være den beste versjonen av seg selv, og Olsen vil også dra med interessen sin for teknologi og vitenskap.

Bygger nettverk

Hanne Solheim er en annen av de syv UiB-studentene som skal være med i Talentjakten. Hun studerer til bachelorgrad i sammenlignende politikk og har fra før en bachelorgrad i økonomi og administrasjon.

– Jeg søkte på Talentjakten fordi jeg så på dette som et spennende miljø å være med i og en fin mulighet til å bygge nettverk videre, sier Hanne Solheim.