Rørende minnestund

I overkant av 200 personer møtte opp for å minnes professor Frank Aarebrot søndag kveld.

img_4884.jpg

Minnestund for Frank Aarebrot
Leder for Studentersamskipnaden i Bergen, Oda Bjerkan holdt minnetale for Frank Aarebrot.

Lørdag 9. september sovnet professor Frank Aarebrot stille inn på Haukeland sykehus, med sine nærmeste rundt seg. Søndag arrangerte Studentersamfunnet minnestund på Nygårdshøyden.

Uredd stemme

Aarebrot har siden 1970-tallet vært en av landets fremste stemmer innen formidling av kunnskap og forskning. Han har vært tydelig og uredd i sine analyser for studenter, for tilhørere på foredrag, og for hele landets befolkning gjennom sin åpenhet og tilgjengelighet for massemediene.

Nyheten om dødsfallet har rørt mange, deriblant Studentersamfunnet i Bergen, som tok initiativ til en minnestund for Aarebrot søndag kveld. Leder Oda Bjerkan holdt en fin minnetale for de i overkant av 200 fremmøtte på Muséplass på Nygårdshøyden.

Studentersamfunnet i Bergen har hatt et helt spesielt samarbeid med Aarebrot gjennom mange år, og Bjerkan trakk frem at han aldri sa nei til å stille opp.

Fremragende formidler

Nåværende og tidligere leder av Fagutvalget i sammenlignende politikk, Victoria Engebretsen og Magnus Akselberg Iversen, holdt en felles tale, hvor de blant annet roste Aarebrot sin formidlingsevne, og hans evne til å se sine studenter.

Byråd Anna Elisa Tryti sa at Aarebrot hadde satt Bergen på kartet, med sin unike måte å sette norgeshistorien og politikken i kontekst. Hun hadde også med seg en hilsen fra ordfører i Bergen, Marte Mjøs Persen.

Fra UiB var rektor Dag Rune Olsen og leder for Institutt for sammenlignende politikk, Jan Oskar Engene, representert blant de som holdt taler.

– Valg og demokrati var det Frank var særlig opptatt av. Det var det han foreleste om. Det var det han forsket på. Frank brant for faget og evnet å formidle sin kunnskap på en fantastisk måte, sa UiB-rektor Dag Rune Olsen til de fremmøtte.

I løpet av seremonien var det også musikalske innslag fra Studentersangforeningen i Bergen og studentkoret Arme Riddere.

Minnestunden ble avsluttet med ett minutt stillhet.