Savnet student funnet død

Den savnede studenten Ommund Veim Eikje (22) fra Tysvær i Nord-Rogaland ble funnet død torsdag.

ommundeikje.jpg

Savnet student
Foto:
Privat

Studenten fra Universitetet i Bergen som var savnet i Frankrike, er funnet død  i Avignon i Sør-Frankrike, opplyser familien.

Eikje ble oppdaget nedenfor noen store skrenter ved de gamle historiske festningsverkene i byen, skriver NTB.

– Dette var et populært sted å ta bilder for turister. Ommund må ha ramlet utfor stupene. Han ble tilfeldigvis funnet av noen arbeidere i området. Vi har ingen grunn til å tro at det er noe annet enn en ulykke, sier Ove Eikje, talsmann for familien til NTB.

Eikje studerte ved Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier ved Universitetet i Bergen og var på utvekslingsopphold i Avignon, Frankrike da familien meldte ham savnet.

– Det er med stor sorg vi mottok budskapet om at Ommund er død. Våre tanker går nå til hans familie og nærmeste, sier rektor Dag Rune Olsen. – Vi kommer også til å følge opp studentene og fagmiljøet ved fakultetet som er berørt av denne tragiske hendelsen.

Informasjon og støtte

Universitetet vil torsdag 28. september arrangere en minnestund for medstudenter og ansatte.

Minnestunden blir i Auditorium B på Sydneshaugen fra kl. 12.30 til 13.30.

Det er også lagt ut en kondolanseprotokoll i 2.etsje på HF-bygget. Kondolanseprotokollen er tilgjengelig her frem til og med fredag 29. september om ettermiddagen.

Studentsamskipnaden Sammen har også støttetjenester for studenter som trenger noen å snakke med. Studenter som har behov for støtte og noen å snakke med i forbindelse med at Ommund er funnet død, kan kontakte Sammens psykologer og rådgivningstjeneste, studentpresten eller Bergen kommunes tilbud Livskrisehjelpen.