Bygger faglig momentum

Tirsdag var det oppstartsmøte for deltakerne i karriereprogrammet Momentum ved UiB.

momentum2.jpg

Deltakere i UiB-programmet Momentum
De første deltakerne på Momentum-programmet er: Ann-Kristin Helland Gujord, Pål Antonsen, Øyvind Gjerstad, Hanneke Meijer, Mali Husby Rosnes, Selina Våge, Willem van der Bilt, Janka Babickova, Simon Dankel, Sara Ghaderi, Brita Ytre-Arne, Rita Ginja, Susanne Bygnes, Malgorzata Cyndecka, Rune Mentzoni og Kristiina Kompus.

- Det var mer enn 60 gode søkere til programmet. Når vi ser kvaliteten på deltakerne, er det grunn til å være optimistisk for tiden fremover. Det er så mye spennende forskning som blir gjort, som også gir et godt bilde av hva Universitetet i Bergen står for, sa prorektor Margareth Hagen under oppstartsmøtet til Momentum tirsdag.

Akademia i rask utvikling

Det akademiske landskapet er i rask utvikling, noe som stiller krav til profesjonell drift og utvikling av ulike forskningsprosjekt. Momentum er utviklet for å gi dyktige postdoktorer og lektorer mulighet til å tilegne seg og styrke sine faglige ferdigheter. Målet har vært å skape en tverrfaglig arena som skal inspirere til økt innovasjon og fremragende faglig utvikling for UiBs beste forskertalenter.

Kandidatene vil gjennom kurset få tilgang på verdifulle nettverk, og kompetanse til å utvikle sin vitenskapelige karriere.

Det er et viktig fokus for rektoratet å satse på den yngre generasjonen av forskere.

- Momentum er en viktig del av den satsingen, sier Hagen, som ser for seg at dette er den første av en rekke lignende programmer i tiden fremover.

Den tverrfaglige linjen til UiB er også ivaretatt, da Momentum har 16 deltakere fra 16 forskjellige institutter, og seks av syv fakulteter er representert.

De første deltakerne

Programmet har tre samlinger, i tillegg til oppstartsmøtet tirsdag. Momentum arrangeres i samarbeid mellom UiB og konsulentfirmaet Mobilize Strategy Consulting, med innledere fra både UiB og Mobilize. Gjennom samlingene skal veiledere trene deltakerne innen en rekke emner, som prosjektledelse og innovasjon. Siste samling blir i Brussel i juni 2018.

De dyktige deltakerne som skal være med i det første Momentum-programmet er: