Ingen UiB-studenter ved Det norske universitetssenter i St. Petersburg.

Fredag fikk ni norske studenter ved Det norske universitetssenteret i St. Petersburg beskjed om å forlate landet innen tre dager, etter at russiske myndigheter anklaget dem for visumjuks. Ingen av disse studerer ved Universitetet i Bergen.

Det norske universitetssenteret i St. Petersburg eies av universitetene i Oslo, Bergen, Tromsø og Trondheim og har som målsetting å fremme og legge til rette for forskings- og undervisningssamarbeid mellom Norge og Russland. I følge Universitas ga det russiske immigrasjonspolitiet fredag beskjed om at studentene ved senteret var i landet på feil visumgrunnlag, og at de måtte forlate landet innen tre dager.  Universitetet i Bergen har for øyeblikket ingen studenter ved senteret.

– Dette senteret er en viktig samarbeidspartner for oss og vi våre studenter kan ta både bachelor- og masterkurs innen russisk språk, kultur og litteratur ved her. Vi er glade for at ingen av våre studenter er ved senteret for øyeblikket, men følger utviklingen av denne situasjonen nøye, sier rektor Dag Rune Olsen.