Hjem

Aktuelt

Festspillene i Bergen

Samarbeider med Festspillene

UiB bidrar med både konserter og kunnskap på Festspillene i Bergen, som foregår fra 23. mai til 6. juni.

Grieghallen

Universitetet i Bergen samarbeider med Festspillene for to uker med musikk,...
Universitetet i Bergen samarbeider med Festspillene for to uker med musikk, debatter og samtaler.
Foto:
Paul-Erik Lillholm

Hvem var Sokrates? Hva betyr globalisering for endring av identitet og kultur? Kunstverket i kritisk teori.

Dette er blant spørsmål og tema forskere fra UiB bidrar til å kaste lys over når Festspillene i Bergen inviterer til ordskifte. I alt ni samtaler på ettermiddagstid, der alle interesserte inviteres til ulike tematiske dypdykk. Mer info og program.

Forskning på Festspillene

Mange forskningsmiljøer ved UiB har vist stor interesse for å formidle ny kunnskap og forskjellige perspektiv på ulike tema fra årets festspillprogram. Blant andre bidrar forskningsgruppen for Antikkens filosofi og den tverrfaglige Forskningsgruppen for filosofi, språk og kunst.

Mandag 4. juni kan du også møte Manuel Castell, Holbergprisvinner 2012, i samtale med professor Knut Helland, dekan på SV-fakultetet og styremedlem i Festspillene.

Stikk innom

Griegakademiet – Institutt for musikk ved UiB og Festspillene i Bergen har allerede i mange år samarbeidet om Stikk Innom-konserter i Grieghallens foaje. I år introduseres også Ung Platform, en serie konserter der utvalgte studenter får anledning til å vise seg frem spesielt. Alle konsertene er gratis og åpne for alle. Hele programmet kan leses her.

I tillegg til konsertene arrangerer Griegakademiet og Festspillene et åpent seminar om kinesisk tradisjonsmusikk. Dette gir alle som ønsker det et møte med Tan Longjians kvartett og unikt innblikk i Kinas kulturhistorie. Les mer her.