Utdanning
27.02.2012

Lavest strykprosent i landet

UiB er universitetet i Norge hvor færrest studenter stryker på eksamen. Det viser ferske tall fra Database for statistikk om høyere utdanning (DBH).

Ingen andre universitet kan måle seg med UiB-studentenes lave strykprosent. I 2011 var det 4,7 prosent av studentene som ikke besto eksamen. Det er 0,1 prosentpoeng færre enn i fjor, og langt lavere enn de andre universitetene, viser ferske tall fra Database for statistikk om høyere utdanning (DBH).

Rektor Sigmund Grønmo kan ikke si med sikkerhet hva den lave strykprosenten skyldes, men har to mulige forklaringer:

– Den ene er at vi har gode studenter. Antallet søkere har økt, og konkurransen om studieplassene ved UiB er blitt sterkere. Dermed har vi fått stadig bedre studenter. Den andre forklaringen er at vi har gode forskningsbaserte utdanningsopplegg, der studentenes lærere er aktive og svært gode forskere, sier Grønmo til På Høyden.