Click

MEDIA CITY BERGEN

UiB spiller nøkkelrolle i Media City Bergen

Medielederne i BT, TV 2 og NRK trekker frem universitetet som en svært viktig grunn til at de ønsket å gå inn i samarbeidet om Media City Bergen.

mcb.jpeg

Det var svært god stemning den dagen det ble formelt annonsert at mediebransjen i Bergen flytter sammen i et historisk samarbeidsprosjekt – Media City Bergen. Her er f.v. Gard Steiro, sjefredaktør i BT, Alf Hildrum, adm.dir. og sjefredaktør i TV 2, Thor Gjermund Eriksen, kringkastingssjef i NRK, Klaus-Anders Nysteen i Entra Eiendom, Dag Rune Olsen, rektor ved UiB, Fredrik Gunnestad, visepresident i Vizrt og Anders Nyland, sjefredaktør i Bergensavisen, samlet foran lokalene i Lars Hilles gate, som skal huse medieklyngen fra 2017.
Foto:
Mia Kolbjørnsen

– Vi har forventninger om at UiB lager en utdanning som angår oss på høyt nivå. Vi har alltid rekruttert fra universitetet, men når vi nå skal samles i samme hus ser jeg for meg at det vil stimulere til ytterligere samarbeid. Studentene vil være velkommen hos oss, de kan jobbe for oss og være med å gi oss nye tanker inn. Medieutviklingen går ekstremt raskt, noe som stiller store krav til vår evne til å utvikle oss. Fremtiden skal skapes  her, sier Alf Hildrum, adm.dir. og sjefredaktør for TV 2.

Både Hildrum og de andre lederne for aktørene som skal inn i Media City Bergen trakk frem universitetet som en svært viktig grunn til å gå inn i samarbeidet, under en pressekonferanse i Bergen 9. mai 2014.

– Mediene endrer seg utrolig raskt, da er det ekstra viktig at vi har gode medieutdanninger som kan tilby den kompetansen vi vil trenge om noen år. Dette samarbeidet gir en unik mulighet til å skape en medieutdanning som skiller seg ut, og dermed tiltrekke oss de beste talentene. Det vil være bra både for oss og universitetet, sier Gard Steiro, sjefredaktør i Bergens Tidende.

– Vi har behov for de relevant utdannete menneskene. Derfor er det universitetet tilbyr en av de viktigste dimensjonene for oss i dette samarbeidet. Vi skal være uavhengige av hverandre og beholde vår integritet. Samtidig tror jeg at dette samarbeidet vil gi en betydelig gevinst både for oss og for universitetet. Vi er opptatt av kontinuerlig kompetanseutvikling, sier kringkastingssjef i NRK Thor Gjermund Eriksen.

Les mer om samarbeidet her:

Media City Bergen åpner i 2017

Pressekonferansen på NRKs nettsider:

Bygger unik medieby i til 1,5 milliarder.

Kronikk: Akademia og journalistikkens fremtid