Click

Museumsprosjektet

Universitetsaulaen er åpnet

Det var en av de store begivenheter i Universitetet i Bergens historie da Universitetsaulaen offisielt ble åpnet onsdag 2. september.

apning_aula_foto_thor_brodreskift_30.jpg

Rektor og statssekretæren på scenen
OVERREKKELSE: Statssekretør Bjørn Haugstad overrekker nøkkelen til Universitetsaulaen til rektor Dag Rune Olsen.
Foto:
Thor Brødreskift

– Dette er en fantastisk dag. Vi har ventet lenge på denne aulaen, og det er flott å se den stå klar i sin fineste stas. Den pryder byen, den pryder universitetet, og den kommer til å pryde hele Vestlandet, sa rektor Dag Rune Olsen ved åpningen av Universitetsaulaen.

Under talen takket han regjeringen for praktbygget, og ønsket publikum hjertelig velkommen inn.

– Jeg gleder meg til alle de flotte anledningene byen og universitetet skal markere her i aulaen, sa Olsen.

Selv om Universitetsaulaen åpnet offisielt den 2. september, hadde den allerede blitt tatt i bruk to ganger: Den høytidelige doktorpromosjonen fredag 28. august og Studentersamfunnets åpningsarrangement lørdag 29. august.

Samarbeid mellom akademia og samfunnsliv var selve kjernen i ideen da Wilhelm Friman Koren Christie stiftet Bergen Museum, minnet rektor på.

– Med utgangspunkt i idealene fra opplysningstiden ønsket Christie å bidra til nasjonsbygging og den offentlige samtale. Den nye aulaen tar tilbake universitetet og museets møteplassfunksjon, og vi viderefører Christies intensjoner, sa rektor.