Click

Nyhetsarkiv for Aktuelt

Konkurransen var tøff blant årets søkere på mediestudiene ved UiB. Nå er 220 studenter klare for å innta de splitter nye lokalene i Lars Hilles gate.
Nyetablerte tilbud innen sivilingeniørstudier og medieteknologi trekker studenter til Bergen. Slik bidrar UiB til å utdanne studenter som møter fremtidens krav og er med på å utvikle samfunnet.
Tirsdag 18. juli dykket undervannsroboten Ægir 6000 ned til vraket av den amerikanske ubåten Nautilus. Den endte sine dager i byfjorden i Bergen i 1931. Begivenheten ble strømmet live på Facebook.
Professor Jill Walker Rettberg studies how humans use technology and what it means to us as a culture.
Cecilie Gudveig Gjerde forsker på stamceller og kjevebein. Hun har blitt tegneseriehelt på grunn av det.
Professor Peter M. Haugan har ledet UNESCOs Intergovernmental Oceanographic Commision de siste to årene. Nå er han gjenvalgt til to nye år i det viktige FN-embetet.
Investeringer i forskning, innovasjon og utdanning er ikke bare økonomisk nødvendig, men også en samfunnsmessig forpliktelse, slår rapport om EUs framtidige kunnskapspolitikk fast.
Aldri før har så mange museumsgjester bessøkt Historisk museum i juni måned. Årsaken er ustillingen om plasthvalen.
Direktestrømming på Facebook. Skype fra skipet. Forskningstoktet til K.G. Jebsen-Senter for dyphavsforsking går nye veier for å formidle utforskingen av dyphavet.
Klynga skal vere ein pådrivar for utvikling av lokal og nasjonal kunnskapsformidling om mellomalderen.
Et nytt UiB-prosjekt har fått tilslag fra Forskningsrådet til å forske på hvordan skolen kan bekjempe gruppebaserte fordommer.
UiB får et særskilt ansvar innenfor hav- og helseforskningsprosjekter. Dette kommer frem gjennom Forskningsrådets tildelinger av 1 milliard kroner til forskningsinfrastruktur. Blant de 19 prosjektene som har sluppet gjennom nåløyet, er UiB involvert i 12.
Britiske Sky News har fulgt arbeidet med plasthvalen siden den ble funnet ved Sotra i januar. Nå kan du se hele dokumentaren gratis.
Kunnskapsdepartementet har oppnevnt nye eksterne styremedlemmer for perioden 2017-2021.
En trio av antropologer deltok på FNs havkonferanse første uken i juni 2017 – og gjorde interessante observasjoner om begrepsbruken i FN-diplomatiet samt mulighetene for små land til å markere seg og påvirke prosesser.
Kunstig dagslys er installert på flere sykehjem i Bergen. Forskerne bak prosjektet DEMLIGHT håper det vil gi de eldre bedre søvn og mindre uro.
Christopher Henshilwood og de andre medlemmene av UiB sitt nyeste senter for fremragende forskning (SFF) vil de neste årene forske på hvordan det moderne mennesket oppstod og utviklet seg for 100 000 til 50 000 år siden.
Golfstrømmens overflatetemperaturer forplanter seg oppover langs Norskekysten og kan forutsi klimavariasjoner flere år på forskudd, viser et nytt funn publisert i Nature Communications.