Nyhetsarkiv for Aktuelt

Forskningsselskapet SørVest AS har skiftet navn, og skal fra nå av gå under betegnelsen: NORCE – A Pioneer within Norwegian Research and Innovation.
Olav Thon Stiftelsen deler årlig ut priser til personer og forskningsprosjekter som har utmerket seg spesielt innen sine fagområder i Norge og i utlandet.
UiB samlar alle tilbakemeldingar frå studentar i eitt verktøy.
4. januar blei den norske stat frikjent i klimasøksmålet. Her er jusprofessor Jørn Øyrehagen Sunde si vurdering av dommen.
Artikler fra Universitetet i Bergen ble lest hele 4 352 226 ganger på Store norske leksikon i 2017. Det er rekordtall.
Elisabeth Maråk Støle tilsatt som administrerende direktør for Forskningsselskapet SørVest AS
UiBs nye viserektor for globale relasjoner, Annelin Eriksen, la sin første utenlandstur til New York, der hun besøkte flere aktører i FN-systemet.
- Slike søksmål har vunne fram i andre land, seier forskar på klimasøksmål ved UiB, Esmeralda Colombo. Ho meiner me kan vente oss fleire slike søksmål i Norge.
Thomas Arnesen fant tilfeldigvis et gen som forskere har lett etter i 30 år. Det førte til at han nylig ble tildelt det prestisjetunge ERC Consolidator Grant fra EU.
– Viss me ikkje reduserer dei globale utsleppa av CO₂, kan me nå + 2°C i 2030. Då vil sjansen for at Bergen får låge nok temperaturar til å gi kvit jul vere halvert, seier klimaforskar Camille Li.
Hurra! Tradisjonell norsk julemat friskmeldes av ernæringsekspert Simon E. Nitter Dankel. Men pass deg for klementinene.
Vi hadde ikkje langtidsvarsel i gamle dagar – så då måtte det magi til.
Les om nokre av dei største forskingssakene, hendingane og prosjekta ved UiB det siste året.
Et begivenhetsrikt år nærmer seg slutten ved Universitetet i Bergen. I sin julehilsen oppsummerer rektor noen av høydepunktene gjennom året som har gått.
Tirsdag 19. desember ble Senter for Krisepsykologi formelt en del av Universitetet i Bergen.
– Det var det hun sa: «Jeg har vondt i hjertet». Jeg ville sende henne til fastlegen for en sjekk av hjertet hennes. Men det var et bilde, det hun mente var «jeg er deprimert».
Intervjua om korleis forskninga hans på hørselshallusinasjonar starta, og korleis han håpar å ta det vidare.
Kvifor kjem stormar som Dagmar, Nina eller Nyttårsorkanen når dei gjer? Kva gjer at dei blir dei så kraftige, og kva skjer når dei treffer norskekysten? UiB-forskarar vil finne svara.