Click

Nyhetsarkiv for Aktuelt

Er du ph.d.-kandidat? Vil du bli en bedre formidler? Forsker Grand Prix tilbyr en solid pakke med tips og råd for god kommunikasjon.
Marija Slavkovik har alltid vært tiltrukket til maskiner. Helt naturlig derfor at hun har plassert kunstig intelligens i sentrum for sin forskning.
Livestream av alle foredrag og samtalar 09.00-15.45.
Ved Det psykologiske fakultet i Bergen er fem av ti studieprogram inne på listen med de programmene som har flest søkere.
Thomas Piketty sin bestselger om kapital fikk Yvette Peters til å forstå hva hennes neste forskningsprosjekt skulle handle om: Politisk ulikhet.
Kristine Jørgensen er utnevnt til professor ved Universitetet i Bergen. Hun blir Norges første kvinnelige professor innen dataspill.
- Å formidle kunnskap og forsking er viktigare enn nokon gong, seier professor Frank Aarebrot. I dag tek han imot Christieprisen for å vere ein brubyggar mellom forsking, utdanning og omverda.
I et nytt prosjekt vil sosialantropologen Anna Szolucha studere vanlige folks engasjement i spørsmål om klima og energiomstilling: Hvordan og hvorfor blir grasrota engasjert?
Universitetsmuseet i Bergen viser frem plasten som ble funnet i magen på gåsenebbhvalen som strandet på Sotra i slutten av januar. Sky News kommer ens ærend for å filme plasten til en timelang dokumentar om plasten i havet.
Etter at Magnus Matningsdal sluttet som professor ved Det juridiske fakultet i 1989 har han stått over 2000 timer ved kateteret på Dragefjellet. I dag hedres høyesterettsdommeren som æresalumn på årets Christiekonferanse.
Aldri før har så mange ønsket å studere ved Universitetet i Bergen. De nye mediefagene er blant de mest populære sammen med nyopprettede sivilingeniørprogrammer. Også det nye lektorstudiet i historie og profesjonsstudiene gjør det godt blant årets søkere.
Database for statistikk om høgre utdanning har lagt ut fjorårets publikasjonstal.
Olje- og energiminister Terje Søviknes vitja Universitetet i Bergen og fekk presentert forsking på energi og klimaløysningar. Ministeren er oppteken av å rekruttere dei unge til feltet.
Prorektor Anne Lise Fimreite har siden valget i 2015 ledet et utvalg som skal gi svar om lokaldemokratiet. Funnene viser svært store forskjeller basert på bosted og utdanning.
Statsminister Erna Solberg møtte førre veke toppleiinga i Kina for å ta opp att det politiske og økonomiske samarbeidet. Ved UiB utdannar Norwegian China Law Centre studentar med nettopp kunnskap om det kinesiske rettssystemet og samfunnslivet.
I august starter seks nye og spennende mediestudier i Media City Bergen. Faglig leder Ole J. Mjøs gleder seg til å invitere nye mediestudenter til Bergen.
Frå 28. mars til 5. april vart det haldt val for studentrepresentantar til Studentparlamentet og Universitetsstyret for det komande året.