Click

UiB Alumni

Nyhetsarkiv for UiB Alumni

Har dere en plan om å invitere alumner? Nå kan du få økonomisk støtte til avviklingen.
Etter at Magnus Matningsdal sluttet som professor ved Det juridiske fakultet i 1989 har han stått over 2000 timer ved kateteret på Dragefjellet. I dag hedres høyesterettsdommeren som æresalumn på årets Christiekonferanse.
«Søk internasjonale erfaringer!» råder CCBIO-leder Lars A Akslen dagens studenter.
Hun kaller seg selv en debattglad gynekolog og ble i 2016 kåret til årets debattant i BT. For Agnethe Lund var det terapi å skrive da følelsen av å bli fremstilt feilaktig kokte i henne. Hennes råd til andre alumner er derfor å kaste seg ut i det hvis man brenner inne med et budskap.
Arvid Hallén takker 1. mars av som administrerende direktør i Forskningsrådet. Nå skal han blant annet være styreleder og bidra i utviklingen av Høgskulen på Vestlandet. Fra studietiden sin husker han det gode studiemiljøet på sosialantropologi og forelesninger med selveste Fredrik Barth.
Fremtiden er tema for årets Christiekonferanse som finner sted i Grieghallen 25. april. Har du lyst til å delta? Vi deler ut 10 gratispass til våre alumner.
Stig Arild Pettersen er forfatter av boken "Erling Lorentzen - Vilje og motstand" og lager den utenrikspolitiske podcastserien "Du verden". Ved UiB studerte han arabisk og sammenliknende politikk, men det han husker best fra studietiden er den aktive tiden i Studentersamfunnet i Bergen.
Rector Dag Rune Olsen wishes all alumni a wonderful holiday season and a happy new year!
Rektor Dag Rune Olsen ønsker alle alumner en riktig god jul og et godt nytt år!
Han spiller selveste julenissen i NRKs nye adventserie «Snøfall». Men en gang i tiden studerte Trond Høvik sosiologi og lempet bosspann på Nygårdshøyden.
UiB Alumni utvikler seg hele tiden og vi ønsker også i år tilbakemelding fra dere. Alle som fullfører undersøkelsen er med i trekningen av kinobilletter.
Forsker og USA-ekspert Hilmar Mjelde fikk rett i at Trump ville vinne valget. Han vektlegger den analytiske tenkningen og den metodiske treningen han fikk som student ved Universitetet i Bergen som spesielt nyttig i den nåværende jobben sin.
Næringsminister Monica Mæland råder dagens studenter til å ta studiene på alvor, men huske at det også finnes et liv utenfor lesesalen. Det var der hun la grunnlaget for den jobben hun har i dag.
Pleide du å løpe på tredemølle hos SiB etter en lang dag på lesesalen da du var student? Roet du eksamensnerver med SiB-Yoga? Nå får du som er alumn ved UiB 20% rabatt på medlemskap hos SiB City.
Verden er igjen åsted for en alvorlig flyktningkrise. Krigen i Syria tvinger millioner av mennesker på flukt: til nabolandene og til Europa. Over 3000 mennesker har druknet i Middelhavet hittil i 2016. En hel generasjon mennesker risikerer en framtid med begrensede eller ingen rettigheter.
Universitetet i Bergen har utnevnt Selda Ekiz til ny æresalumn. Kunngjøringen foregikk under Alumnusdagen 2016, og Selda Ekiz var tilstede da rektor Dag Rune Olsen utnevnte henne til UiBs tredje æresalumn.
I følge postdoktor i rettsvitenskap, Maja Janmyr, vil ikke en jobb på universitetet automatisk si at man sitter ensom i sitt elfenbenstårn – selv jurister kan jobbe i felten!
På Universitetet i Bergen lærte journalist og forfatter Kari Birkeland å «tenke sjæl».