Hjem

Institutt for sosialantropologi

7 grunner til å studere sosialantropologi

Det er uendelig mange måter å leve et menneskeliv på. Hos oss lærer du om det kulturelle mangfoldet i verden, du får dyp innsikt i dagsaktuelle tema og blir med i et engasjerende studentmiljø. Du blir god til å tenke kritisk og stille nye spørsmål. 

Det som skiller antropologi fra andre samfunnsfag er at vi kommer tettere på mennesker. Det er mange grunner til å studere sosialantropologi ved UiB. Se videoen for de syv beste.

Les mer om de 7 grunnene og om sosialantropologi ved UiB

utdanning

7 grunner til å studere sosialantropologi

Det er mange grunner til hvorfor du bør studere sosialantropologi ved Universitetet i Bergen. Her er de syv beste.

masterprogram ved uib

Lyst til å bli sosialantropolog?

Masterprogrammet ved Institutt for sosialantropologi høster lovord fra både studenter og fagmiljø, men hva innebærer det egentlig å være masterstudent hos oss?

antropologer i arbeidslivet

Daglig leder i Haugesund Røde Kors

Som daglig leder for Haugesund Røde Kors legger Therese Landås' tilrette for at flere hundre frivillige skal kunne gjøre en essensiell innsats for andre. Hun bruker antropologien hver dag i alle sine roller og verv. - Jeg presiserer at jeg er sosialantropolog ved enhver anledning når jeg presenterer meg, sier hun.

Nyheter

Korleis leve ved foten av verdas mest aktive vulkan

Kva gjer at folk buset seg ein stad der spørsmålet ikkje er om katastrofen skjer, men når?

FORSKNINGSFINANSIERING

Mare Nullius: Edvard Hviding får Toppforsk-bevilgning

Sosialantropologen Edvard Hviding er en av tre UiB-forskere som er blitt tildelt millionbeløp gjennom Forskningsrådets prestisjefulle Toppforsk-program for sitt prosjekt Mare Nullius.

Antropologer i arbeidslivet

Instituttets alumner jobber i dag innen mange ulike arbeidsfelt. Les mer om tidligere studenters arbeidshverdag og hvordan deres bakgrunn i sosialantropologi er relevant.

"Jeg opplever at sosialantropologi ikke bare lærer deg nyttige og interessante ting, men at det er en veiledning for hvordan fungere i samfunnet"

                                                                    - Miriam Eid Bergan, sivil operatør i Oslo politidistrikt