Hjem

Institutt for sosialantropologi

Tone Bringa "Antropologi er aldri kjedelig"

"Antropologi er aldri kjedelig" sier sosialantropolog Tone Bringa. Filmen gir oss et lite innblikk i Tones feltarbeid i en landsby i Bosnia, tidligere Jugoslavia, hvor hun var til stede under krigen på begynnelsen av 1990-tallet.

Filmen viser hennes unike og detaljerte innsikt i hvordan nasjonalisme, frykt og krig kan påvirke relasjoner. Da krigen nærmet seg landsbyen så hun hvordan tidligere venner og naboer gradvis ble fremmede for – og etter hvert fiendtlig mot – hverandre på grunn av ulik politisk og etnisk tilhørighet.

utveksling

Mitt år i India

Ingrid hadde forventet et større kultursjokk da hun reiste til India som utvekslingsstudent. Starten skulle derimot vise seg å bli mer spennende enn den var vanskelig. Hun trivdes så godt at hun utvidet oppholdet - og tilbragte et helt år ved The University of Hyderabad.

Nyheter

Professor emeritus Gunnar Håland fyller 80 år

Gunnar var en av instituttets første studenter. 8. februar fyller han 80 år og kan se tilbake på et langt liv som institusjonsbygger og sentral bidragsyter i fagmiljøet, både i inn- og utland.

FORSKNINGSFINANSIERING

Mare Nullius: Edvard Hviding får Toppforsk-bevilgning

Sosialantropologen Edvard Hviding er en av tre UiB-forskere som er blitt tildelt millionbeløp gjennom Forskningsrådets prestisjefulle Toppforsk-program for sitt prosjekt Mare Nullius.

FRIPRO-Toppforsk

Tre UiB-prosjekt får forskingsmillionar

Prosjekta får kvar mellom 15 og 25 millionar kroner over fire til fem år. Toppforsk-midla skal bidra til å gjere forskingsmiljøa internasjonalt leiande.

women's march 2018

Appell for en oversett gruppe

Lørdag 20. januar gikk kvinner og menn over hele verden i gatene under hovedtemaene #MeToo og kvinners rettssikkerhet. I Bergen rettet antropolog Synnøve Bendixsen søkelyset mot en ofte oversett gruppe: kvinner i Norge uten lovlig opphold. Les hennes appell her.

Antropologer i arbeidslivet

Instituttets alumner jobber i dag innen mange ulike arbeidsfelt. Les mer om tidligere studenters arbeidshverdag og hvordan deres bakgrunn i sosialantropologi er relevant.

"Jeg opplever at sosialantropologi ikke bare lærer deg nyttige og interessante ting, men at det er en veiledning for hvordan fungere i samfunnet"

                                                                    - Miriam Eid Bergan, sivil operatør i Oslo politidistrikt