Hjem

Institutt for sosialantropologi

Tone Bringa "Antropologi er aldri kjedelig"

"Antropologi er aldri kjedelig" sier sosialantropolog Tone Bringa. Filmen gir oss et lite innblikk i Tones feltarbeid i en landsby i Bosnia, tidligere Jugoslavia, hvor hun var til stede under krigen på begynnelsen av 1990-tallet.

Filmen viser hennes unike og detaljerte innsikt i hvordan nasjonalisme, frykt og krig kan påvirke relasjoner. Da krigen nærmet seg landsbyen så hun hvordan tidligere venner og naboer gradvis ble fremmede for – og etter hvert fiendtlig mot – hverandre på grunn av ulik politisk og etnisk tilhørighet.

Studietilbud ved Institutt for sosialantropologi

utveksling

Antropologistudiar i København

Det gode omdømet til antropologimiljøet i Danmark sin hovudstad fekk Fartein til å droppe ideen om at ein må reise til andre sida av verda for at utveksling skal vere noko vits. - København har vist seg å vere ein fantastisk by med mange ulike kulturinntrykk, skriv han.

Videreutdanning

Starter nytt deltidsstudium i flerkulturell forståelse og kommunikasjon

Hvordan kan økt kulturforståelse gi styrket yrkeskompetanse? Hvilke misforståelser kan oppstå i møtet mellom mennesker med ulik kulturbakgrunn? Det er noen av spørsmålene som står sentralt i det nye deltidsstudiet Flerkulturell forståelse og kommunikasjon.

utveksling

Antropologistudenter deler sine erfaringer

Antropologistudenter reiser på utveksling over hele verden. Les reisebrev og få inspirasjonstips for 1-2 semestre i utlandet.

Nyheter

Annelin Eriksen ny viserektor for globale relasjoner

– Annelin Eriksen har både den rette kunnskapen og erfaringen som skal til for å utvikle våre globale relasjoner, sier rektor ved Universitet i Bergen (UiB), Dag Rune Olsen.

antropologer i arbeidslivet

Antropologistudenter tar vernebrillene på

Stadig flere som arbeider i byggenæringen i Norge har en annen bakgrunn enn norsk. Hvordan påvirker det sikkerhet og samhandling? Idunn og Tollef deltok i et landsdekkende forskningsprosjekt for å finne ut av nettopp det. De kom tett på både norske og østeuropeiske arbeidere - og kunne stikke hull...

Antropologer i arbeidslivet

Instituttets alumner jobber i dag innen mange ulike arbeidsfelt. Les mer om tidligere studenters arbeidshverdag og hvordan deres bakgrunn i sosialantropologi er relevant.

"Jeg opplever at sosialantropologi ikke bare lærer deg nyttige og interessante ting, men at det er en veiledning for hvordan fungere i samfunnet"

                                                                    - Miriam Eid Bergan, sivil operatør i Oslo politidistrikt