Hjem
Click

Arboretet og Botanisk hage, Milde

BOTANISK HAGE

Barnas Botaniske hage

"Skulle ønske vi kunne flytte barnehagen til Japanhagen, bare vi tar med dissen og" sier Ella (4 år neste uke)

20170630_111538.jpg

Barn fra Krokusbakken barnehage
Markus, 5 og et halvt år og Sara, 6 år
Foto:
Hedda Bakåsmoen Holm

Krokusbakken barnehage er nær nabo med Botanisk hage. Titt og ofte kommer barna på besøk, med nysgjerrighet og spring i bena. Botanisk hage tok turen til barnehagen for å høre om hva barna synes om er å besøke oss.

Sara, 6 år og Ella, 4 år neste uke, har fundert mye på hvem som planter og steller i Botanisk hage. Denne våren har barna lært om indianere i barnehagen og da var det naturlig å tro at indianere passet på og bodde i omgivelsene til Botanisk hage. Men sammen med barnehageansatt Karoline har jentene allikevel kommet frem til at det er noen som jobber der og ikke indianere. Det var da kjekt for oss å fortelle dem litt om gartnere og arbeidet de gjør.

Ellers er det mye lek og moro ute på tur i Botanisk hage. Markus, 5 og et halvt år gammel, synes trærne i hagen er flotte å klatre i siden de er store og greinene ikke brekker. Markus liker å være i Botanisk hage og forteller at «Vi lærer å leke ute». Og Sara synes gjemsel på «haugen» er kjempe gøy.

  • Vi er heldige som har Botanisk hage så nær oss. Vi lærer mye om natur og miljø, spesielt å ta vare på naturen, sier Karoline, ansatt i Krokusbakken barnehage.

For Krokusbakken barnehage er natur og friluftsliv en viktig del av hverdagen. Ansatt Kristel forteller at de har stort fokus på å lære bort verdier om å ta vare på naturen. Barna har hørt om «plasthvalen» som i januar strandet på Sotra med plast i magen. De har så lært om at plast er skadelig for dyr og er opptatte av å ikke kaste søppel i naturen.

For Botanisk hage er det viktig å være en arena for læring. På tur hos oss forteller barnehageansatte barna om plantene vi har. Barna er spesielt interesserte i om planten er spiselig eller ikke. Kristel sier de tar en liten smakebit av urtene i grønsakshagen og snakker litt om dem. Sara, 6 år, har lært om solsikker, at de har frø i midten av blomsten og om gressløk. Isabell, 4 år, har lært at gress må klippes.

Mange av barna ved barnehagen vil starte på Hjellestad skole. Sammen med skolen har vi et prosjekt med en skolehage, hvor hvert klassetrinn dyrker planter til skolekjøkkenet. For oss er det kjempe kjekt å få være med som en arena for læring igjennom barnas oppvekst.

Botanisk hage synes det er veldig hyggelig med besøk fra våre små naboer. «Det er alltid trivelig å se barn bruke hagen og leke her», forklarer driftsleder Bodil ved Botanisk hage.

Til slutt vil vi advare fremtidige gjester til Botanisk hage om å trå forsiktig ved Japanhagen, fordi det går rykter blant barna om en grønn dinosaur med lang hals er i området.