Hjem

Arboretet og Botanisk hage, Milde

Nyhetsarkiv for Arboretet og Botanisk hage, Milde

Besøk utstillingen i Blondehuset om julens planter. Alle juleplantene, duftene og musikken gir en opplevelse som gjør at du kommer i julestemning. Tar du turen i helgen får du servert gløgg, helt gratis.
Te er den nest mest populære drikken i verden etter vann, og lages av blader fra den eviggrønne sub-tropiske busken Camellia sinensis.
På mandag feires grøtdagen, men du trenger ikke lage risengrynsgrøt av den grunn. I Botanisk hage viser vi flere andre planter som kan brukes i grøt.
Mange av våre hageplanter har historie tilbake til katolske kloster fra før reformasjonen.
Soppsesongen er her, og mange kommer til å benytte fritiden utover til å høste av markens grøde.
Når dagene blir lengere og varmere, går beboerne på Mildeheimen sykehjem tur i Arboretet og Botanisk hage to ganger i uken. Vi har blitt med dem på en av turene deres.
Med Australsk marihøne på laget unngår veksthuset til Arboretet og Botanisk hage å bruke plantevernmidler for å hanskes med skadedyret ull-lusen.
«Hvilken side av naturen kan jeg forbedre når naturen allerede fungerer perfekt?”, er et spørsmål som har inspirert Botanisk hage til å lage et bed basert på Hügelkultur, som legger naturens egen bærekraftighet til grunn.
"Vi er stolte av å vise frem vårt eksotiske banantre som har klart seg ute i mer enn 4 år nå", forteller driftsleder Alf Helge ved Arboretet.
"Skulle ønske vi kunne flytte barnehagen til Japanhagen, bare vi tar med dissen og" sier Ella (4 år neste uke)
Velkommen til Arboretet og de Botaniske hager sine spennende og lærerrike arrangementer!
Ledig stilling som anleggsgartner / gartner ved Arboretet og de Botaniske hager. Søknadsfrist 07. mars 2017.
Arbeidet med prosjektet Lønningen lystgård er i gang. Nå ser vi fram til at det flotte huset skal gjenreises. Det kommer til å bli store forandringer i denne delen av Botanisk hage.
Kvede er en eldgammel matplante, og vi er godt kjent med blomstene som kommer i Arboretet hver vår. Men denne høsten er første gang vi har fått se den med frukter.
Eplet er en fantastisk frukt og verden over markeres eplet hvert år med egne arrangementer og epledager. Søndag 23. oktober feirer Botanisk hage på Milde de flotte norske eplene.

Sider