Institutt for biovitenskap (BIO)

Lærerutdanning med biologi og molekylærbiologi som fag

Faglig minstekrav for opptak til PPU

For opptak til PPU kreves det bl.a. relevant utdanning med tanke på undervisning i to skolefag.

Biologi

Minimum 60 studiepoeng i biologi/molekylærbiologi som bl.a. dekker evolusjon, økologi, organismebiologi (zoologi, botanikk, mikrobiologi), cellebiologi, molekylærbiologi og fysiologi. Det må inngå noe felt- og laberfaring.

Naturfag

90 studiepoeng totalt i naturvitenskapelige emne med minimum 15 studiepoeng relevant utdanning i hvert av fagene fysikk, kjemi, biologi.I biologi må normalt tilsvarende BIO100 være dekket og det må i tillegg være en viss bredde innen biologifaget (f.eks. innen tema som organismebiologi (zoologi, botanikk, mikrobiologi), cellebiologi, molekylærbiologi og fysiologi). I kjemi må normalt tilsvarende KJEM110 være dekket. I fysikk må PHYS101 og PHYS102 (eller tilsvarende) være dekket.