Hjem
Christiekonferansen

Utstillere 2014

I vrimleområdet utenfor Peer Gynt-salen møter du fremragende forskningsmiljøer som på ulike måter har tilknytning til risiko og sikkerhet.

Hovedinnhold

Språk og klima

I prosjektet LINGCLIM står språkbruk i klimadebatten i fokus. Hvordan argumenterer de mange deltakerne i klimadebatten? Hvordan oppfattes risiko knyttet til klimaendring og ikke minst, hva tenker ungdom om fremtiden? Har du lyst til å teste dine holdninger om klima og framtiden? Ta en tur i vår klimatunnel!

Prosjektleder: Kjersti Fløttum
Fagmiljø: Institutt for fremmedspråk i samarbeid med Geofysisk institutt/ Bjerknessenteret, Institutt for sammenliknende politikk, Institutt for samfunnspsykologi, Uni Research og NHH.

 

Kommunikasjon og katastrofer

Navigasjonsulykker til sjøs kan ende i store miljø- og menneskelige katastrofer. Godt samarbeid mellom mannskapet er kritisk for å navigere trygt og hindre ulykker. Vi viser hvordan «eye-tracking»-briller kan gi et mål på god kommunikasjon.

Prosjektleder: Sigurd William Hystad
Fagmiljø: Institutt for samfunnspsykologi

 

Ansiktssymmetri  - kunst og vitenskap

I eldre portrettkunst var det vanlig å skille mellom hellig og profan. Vanlige mennesker ble nesten alltid vist i halvprofil. Hva er årsaken til dette, og hvilke faktorer gjør at et ansiktsuttrykk oppfattes som autoritært og skremmende? Mennesket har en forkjærlighet for symmetri. På vår stand kan du få se en symmetrisk utgave av deg selv.

Prosjektleder: Per Olav Folgerø
Fagmiljø: Institutt for biologisk og medisinsk psykologiInstitutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier, Institutt for kunst- og medievitenskap ved NTNU.

 

Undervannsglidere - avansert verktøy for forskning i havet

Glidere er undervannsfarkoster (droner) som benyttes i stedet for skip til å overvåke miljøet i havet. Gliderne kan utstyres med sensorer som måler temperatur, saltholdighet, strøm, oksygen og CO2 ned til 1000 meter. På vår stand kan du få ferske data direkte fra Norskehavet.

Prosjektleder: Peter M. Haugan
Fagmiljø: Geofysisk institutt

 

Technolife

Den teknologiske utviklingen går så raskt at vi ikke evner å opparbeide oss nok kunnskap om hvilke konsekvenser dette kan ha for menneskeheten. Hvilke etiske implikasjoner oppstår? Og hva har digitalt strømnett med overvåkning å gjøre? Vi tar deg flere steg nærmere svarene.

Prosjektleder: Kjetil Rommetveit
Fagmiljø: Senter for vitenskapsteori

 

Matsikkerhet i Himalaya

Vi blir flere og flere. Hvordan kan verden fø 9 til 11 milliarder mennesker? Globale endringer påvirker alle, og særlig de fattige som for eksempel i Himalaya. Hva er de viktigste driverne for matsikkerhet, og får folk nok og god nok mat? Kom innom Himalaya-standen for en prat om mat og en kopp chai.

Prosjektleder: Inger Elisabeth Måren
Fagmiljø: Institutt for geografi

 

Matusikkerhet i nord

Store ubrukte havarealer og levende ressurser kan gi en sikrere framtid både i et menneskelig og økonomisk perspektiv. Hvordan kan vi utnytte havets ressurser på en bærekraftig måte? Hvorfor bør vi spise bifangst, og hvordan smaker den? Våre kokker gir deg bærekraftige smaksprøver.

Prosjektleder: Karin Pittman
Fagmiljø: Institutt for biologi

 

Med droner på oljejakt

Ved hjelp av droner kan petroleumsforskere nå enorme fjellområder over havet. Gjennom å analysere tredimensjonale bilder tatt ved hjelp av dronene, kan man si noe om hvor det er sannsynlig å finne olje samt unngå å borre tomme brønner. Dette er teknologi i verdensklasse.

Prosjektleder: Simon John Buckley
Fagmiljø: Uni Research, Centre for Integrated Petroleum Research