Hjem

Senter for internasjonal helse

CISMAC activity in Uganda

SIH sin forskning, undervisning og kapasitetsbygging i global helse vil bidra til bedre helse i de fattigere landene i verden.


SIH har flyttet til Jussbygg II, Jekteviksbakken 31, og vil være her til sommeren 2018.

SIH vil utdanne studenter i global helse. Senter samarbeider med partnere ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin og Det medisinske fakultet, så vel som tverrfakultært med institutt og fakultet ved hele Universitetet i Bergen, og med mange andre nasjonale og internasjonale institusjoner. SIH er vertskap for et Senter for fremragende forsking; Centre for Intervention Science in Maternal and Child Health (CISMAC) og også for Norsk forum for global helse og Global Health Norway

For mer informasjon og nyheter fra SIH, se de engelske sidene.

Forskning

De lar seg frivillig smitte med e. coli

NRKs Christian Lura skriver at "studenter i Bergen har drukket en milliard bakterier hver og håper de kan bidra til å redde titusenvis av liv."

FORSKNING | MEDISIN

Renholdsarbeid kan være like skadelig som røyking

Renholdsarbeidere som har jobbet 20 år i bransjen har like redusert lungekapasietet som personer som har røykt 20 sigaretter om dagen. Sprayflasker får skylden.

mot bærekraftsmål

Jobber mot tre bærekraftsmål i ett prosjekt

På Høyden skriver at Ingvild Fossgard Sandøy og kollegaene sørger for både bedre helse, utdanning og likestilling med et norsk-zambisk prosjekt.

Nyheter

Midler for samarbeidsprosjekter innen Globale samfunnsutfordringer

Globale samfunnsutfordringer har avsatt midler til stimulering av faglig tverrfakultært samarbeid i 2018.

SYMPOSIUM

De transformerende konsekvensene av internasjonal migrasjon

Symposium om UiBs migrasjonsforskning i seks deler: politikk, kjønn, kultur, ulikhet, det offentlige rom og global helse.