DigUiB

Nyhetsarkiv for DigUiB

– Med dette opplegget blir både den faglige og pedagogiske kvaliteten bedre, mener fagansvarlig Ingunn Lunde.
Årets uglepris går det innovative nettkurset «Occupational Health in Developing Countries» som har studenter over hele verden. Læringsmiljøprisen går til Mathilde B. Sørensen for utviklingen av det tverrfaglige emnet Geofarer.
Lørdag 28. januar vises dokumentaren «Hearing voices – om å avbilde stemmer som ikke finnes» på NRK Kunnskapskanalen. Dokumentaren følger professor Kenneth Hugdahl og hans team i jakten på den lille detaljen i hjernen som gjør at schizofrene oppfatter stemmene som helt konkrete og virkelige. Dokumentaren er produsert av Univisjon ved UiB.
I dag fylte studenter fra UiB for første gang helt nye eksamenslokaler i Solheimsgaten. Et fast lokale for skoleeksamen skal bidra til å sikre gode arbeidsforhold for studentene og vil effektivisere arbeidet med planlegging og gjennomføring av eksamen ved UiB.
Kjell Øvre Helland er tilsett som leiar for lærings- og formidlingslaben, ein av UiB sine satsingar i medieklynga Media City Bergen.
Det er ikke gitt at man kan eller bør overføre dagens skriftlige skoleeksamener til et heldigitalt format, fastslår en arbeidsgruppe ved MatNat. - Mye må gjøres, erkjenner prodekan for utdanning, Harald Walderhaug.
Nye maler for UiBs profilerings- og presentasjonsmateriell er nå utarbeidet. Alle ansatte kan laste ned disse fra Profilmanualen for UiB.
Er du interessert i hva som driver klimasystemet og klimaendringene, eller kunne du tenke deg å lære mer om hvordan man kan arbeide systematisk med å bedre arbeidshelsen i utviklingsland? Denne høsten byr på nye sjanser til å ta ett av UiBs åpne nettkurs.
Lagspel mellom studentar og undervisarar er alfa og omega på biologi og supersenteret bioCEED. Øyvind Fiksen meiner det er vegen å gå for å skapa studentar som er klare til arbeidslivet.
UiB utdanner morgendagens mediefolk ved å eksperimentere med droner.
Det er ikke lett å få tatt seg en dupp når Christian Jørgensens foreleser. Ved bruk av mobil-quiz og populærlitteratur oppdager de ferske studentene at biologi er gøy.
Med nye digitaliseringsløysningar for studentane og etterutdanning av underviserar, skal Universitetet i Bergen skapa dei mest attraktive kandidatane for arbeidslivet.
Universitetet i Bergen (UiB) sitt andre nettkurs har nådd fleire tusen studentar over heile verda. For fleire av dei er dette det den første sjansen til å studere arbeidshelse.
Nye digitale læringsformer kan blåse liv i passive førelesingar. Forskerforum har publisert ei stor sak om innovativ undervising, der dei blant anna intervjuar førsteamanuensis Christian Jørgensen ved Institutt for biologi. Han har fått fleire prisar for undervisninga si.
Jens E. Kjeldsen er professor i retorikk. Se hvordan studentene inspirerer ham - og hvordan han inspirerer studentene!
Kurset er for undervisere ved UiB som ønsker å lage og legge ut på nett korte videoer som supplement til annen undervisning.
Rundt 8000 studenter fra hele verden registerte seg for Universitetet i Bergens første nettkurs "Causes of climate change". Planene er godt i gang for flere kurs.
Universitetet i Bergen har snakket med fire forskere om de store utfordringene verden står overfor i årene fremover.