Hjem

Institutt for økonomi

Samfunnsøkonomi ved UiB

Vil du bryne deg på de store samfunnsspørsmålene? Da er kanskje samfunnsøkonomi faget for deg.

Verden står i dag overfor mange utfordringer med hensyn til klima, sysselsetting, skillet mellom fattige og rike, migrasjon og demografi. Samfunnsøkonomi dreier seg om hvordan vi kan møte disse utfordringene gjennom best mulig bruk av alle samfunnets ressurser; naturressurser, kapital og ikke minst menneskene.

Les mer om faget: Hva er samfunnsøkonomi?

Studietilbud ved Institutt for økonomi

 

Du kan også ta årsstudium i samfunnsøkonomi. I bachelorprogrammet i informatikk-matematikk-økonomi er det mulig å velge samfunnsøkonomisk studievei.

For nærmere informasjon om studiene våre kan du henvende deg til studieveileder.

Jubilant på Institutt for økonomi

Jubileumsseminar for Kjell Vaage

Professor Kjell Vaage fylte 60 år 22. desember, og dette skal feirast med eit jubileumsseminar på Institutt for økonomi no på nyåret.

MASTERSTUDIET I SAMFUNNSØKONOMI

Prisvinnende fokus på AirBnB og hotellmarkedet

Nora Svarstad Ytreberg ble tildelt Konkurransetilsynets pris for beste masteroppgave i konkurranseøkonomi.

UTDANNING

Hva kan du bli?

En utdannelse i samfunnsøkonomi gir allsidige muligheter på arbeidsmarkedet, og det har sjelden eller aldri vært vanskelig for våre studenter å finne relevant jobb. Uansett hvor du havner, kan du regne med en godt betalt, utfordrende og spennende karriere som samfunnsøkonom. Se hva våre tidligere...

KARRIEREVEIER

Rådgiver ved Oslo Universitetssykehus

Ole Moland fullførte sin mastergrad i samfunnsøkonomi i 2015. Det var et års opphold i Zambia som vekket interessen for å forstå økonomiske sammenhenger og hvordan det kan ha seg at fattigdom er så utbredt.

SAMORDNA OPPTAK

Samfunnsøkonomi på topp 10 ved UiB

Visste du at samfunnsøkonomi er et av de mest populære studiene ved UiB? Husk å søke på våre bachelor- og masterprogram innen 15. april!