Home

Education

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Søknadsfrist master

Slik søker du opptak til master

Med en master fra Universitetet i Bergen får du lettere en relevant jobb etter studiene. Søk opptak innen 1. november.

Kvinnelig student i lesesal

Female student in reading room
Masterstudenter på UiB får tilgang til egne lesesaler og mulighet til å søke om fast lesesalsplass. Som masterstudent får du stor frihet til å forske på det du synes er spennende.

  Noen toårige masterprogrammer har i tillegg suppleringsopptak til vårsemesteret en egen søknadsfrist på høsten. Det er disse studieprogrammene du kan søke på nå i Søknadsweb

  Hovedopptaket for toårige masterprogrammer er 15. april, med studiestart på høsten. 

   Hva vil du studere?

   UiB tilbyr over 80 masterprogrammer i alt fra sosialantropologi og kunst til språk og havteknologi. Se full oversikt over våre masterprogram på studieprogramnettsidene.

    I nedtrekksmenyen under finner du alle masterprogrammene du kan søke på som starter våren 2018.

    Masterutdanning gir jobb

    Her er noen grunner til å ta en mastergrad:

    • Over 80 prosent av de som har tatt mastergrad ved UiB er i relevant jobb to år etter endt utdannelse. De er også mer fornøyd med jobben sin enn de som avsluttet studiene etter bachelorgraden.
    • Med en masterutdanning kan du fordype deg i det du synes er mest spennende. Mot slutten av studiet kan du dedikere all tid til å skrive masteroppgaven din. 
    • Evnen til å jobbe selvstendig, kunne innhente informasjon, og reflektere på en god måte er viktige egenskaper i arbeidslivet. I løpet av et masterstudium utvikler du alle disse egenskapene.

    De aller fleste studentene ved Universitetet i Bergen studerer i sentrum. Det gjør at du som student er en del av byen, og at du ikke blir plassert i en «campusboble» langt utenfor. Blir du lei av lesesalen, er det derfor lett å ta turen ned til en café eller finne på noe annet spennende.