Home
UiB Alumni Network

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Alumnushistorikk

Ideen om en alumnusorganisasjon ved Universitetet i Bergen ble lansert av tidligere universitetsdirektør Magne Lerheim i 1991.

Main content

Selv om ideen om en alumnusorganisasjon dukket opp i 1991, ble ikke selve ordningen etablert før i 2006. Alumnusvirksomhet har foregått hele tiden gjennom institutter, fagmiljøer og studentkull, og foregår fortsatt. Dette er historien om «formaliseringen» av tilbud til alumnene og felles kommunikasjon til alle alumner.

 

  • 1991 – Ideen om alumnusvirksomhet ble for første gang lansert av universitetsledelsen.
     
  • 1998 – Universitetsrådet stiller seg positivt til at det etableres en alumniorganisasjon. Kollegiet slutter seg til universitetsdirektørens skisse for en begrenset utprøving av alumnusordning ved Universitetet i Bergen. 
     
  • 2002 – UiB vil styrke kommunikasjonen med uteksaminerte kandidater ved å etablere et nettverk av tidligere studenter utdannet ved UiB. Et av tiltakene er å oppnevne en prosjektgruppe for å arbeide med et forprosjekt med sikte på oppbygging av en alumniorganisasjon for hele UiB. I handlingsplan for studentrekruttering 2002 – 2003 står det at et alumnusopplegg for hele UiB bør være etablert innen utløpet av 2004.
     
  • 2006 – Universitetsstyret orientert om status for et pilotprosjekt for alumnusvirksomheten ved UiB. Prosjektet la til rette for en utprøving og evaluering av en internettbasert nettverksløsning for alumnusvirksomhet. 
     
  • 2007 – Det ble inngått en kontrakt med leverandør av web-basert nettverkssystem. 
     
  • 2008 – Pilotversjon ble lansert september i SV-fakultetets fagmiljøer. 
     
  • 2009 – Forslag til handlingsplan for Universitetet i Bergen og omverdenen blir det nevnt som tiltak at det arbeides for å etablere en årlig ”Gjenforeningsdag”. 
     
  • 2014 – UiB arrangerer felles Alumnusdager for hele universitetet for første gang - med cirka 650 deltakere.