Home
The University Gardens

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Koreakornell (Cornus kousa)

Koreakornell er veldig iøynefallende under blomstring i kornellsamlingen i Arboretet. Store hvite høyblad omgir de små uanselige blomstene.

Main content

Vitenskapelig navn: Cornus (Benthamidia) kousa F. Buerger ex Miq.

Norsk navn: Koreakornell (koreablomsterkornell)

Utbredelse: Skog og kratt i fjellene i Kina, Japan og Korea

Koreakornell hører til blomsterkornellene med fem arter i Asia og to i Nord-Amerika. Artene er så nær beslektet at krysninger mellom planter fra ulike kontinenter gir levedyktig avkom. Dette er faktisk brukt som utgangspunkt for en ny gruppe hageplanter.

Koreakornell blir et 8-12m høyt, løvfellende tre med motsatte blad. Det er veldig iøynefallende under blomstring, der det lyser opp med store, hvite høyblad som omgir de små uanselige, gulegrønne blomstene. Frukten, sammensatt av flere steinfrukter, er rund, rosa til rød og meget vakker. Blomstringstiden er sen vår, noen uker etter løvsprett. Relativt sent løvsprett er trolig noe av bakgrunnen for at den trives bra langs kysten av Vestlandet, der vintrene er milde og faren for vårfrost er stor om veksten kommer for lett i gang.