Home
Department of Comparative Politics

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
News

Aarebrot fikk påskjønnelse for fantastisk formidling

Professor Frank Aarebrot mottok mandag en påskjønnelse fra rektor ved Universtitetet i Bergen for sin formidlingsinnsats med "200 år på 200 minutter".

Photo:
Thomas Hellum/NRK

Main content

Det var 28. februar at Professor Aarebrot gav det NRK2-sendte foredraget om de siste 200 års norsk politisk historie på like mange minutter. Det ble en braksuksess hvor hele 230 000 seere i snitt fulgte hele NRK2s sending, 700 000 som var innom sendingen en periode og enda flere som har sett programmet på nett i ettertid. 

Etter 'twitterstorm' og hyllest fra fjern og nær var det nå rektor Dag Rune Olsen sin tur til å gjøre ære på Norges mest siterte professor. Han overrakk en påskjøønnelse for den fantastiske formidlingsinnsatsen med maratonforedraget.

- Det er ikke ofte vi deler ut slike pengegaver, og det viser at vi setter veldig stor pris på det Frank Aarebrot har fått til, sier rektor Dag Rune Olsen til NRK.

Instituttet gratulerer. Som rektoratet uttalte på Facebook: "For en mann dere!"