Home
News

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Tungodden ansatt som assisterende universitetsdirektør

Tore Tungodden er ansatt som ny assisterende universitetsdirektør ved Universitetet i Bergen.

Foto av universitetsmuseets fasade
NY ASSISTERENDE DIREKTØR: Tore Tungodden er ansatt som assisterende universitetsdirektør på Universitetet i Bergen.
Photo:
Marianne Røsvik

Main content

– Jeg er glad for at vi nå har fått på plass en svært kompetent assisterende universitetsdirektør, sier universitetsdirektør Kjell Bernstrøm.

– Tore har mange års erfaring fra å jobbe med universitetsledelsen, vært ansatt både ved institutt, fakultet og forskningsinstitutt. Få kjenner virksomheten og sektoren vår bedre enn han, sier Bernstrøm.

– Jeg vil takke for tilliten. Universitetet er en av de mest interessante arbeidsplassene vi har. Det er få andre steder en finner så mye spisskompetent, markant faglig dyktighet. Det gjelder både på faglig og administrativ side, sier Tungodden.

Han understreker at det det er kombinasjonen mellom det brede, viktige samfunnsoppdraget og målene om å være nyskapende og ledende innen forskning og utdanning som gjør Universitetet i Bergen (UiB) særlig attraktiv som arbeidsplass.

– I tillegg kommer gleden over å jobbe med så mange gode kolleger i universitetssamfunnet, sier han.

Tungodden framhever at UiB er inne i en spennende periode for tiden.

– Vi vil snart få en ny strategi der særlig arbeidet med å utvikle internasjonale kunnskapsklynger blir en viktig prioritering. I tillegg er hele utdannings-Norge inne i en reformperiode, noe som stiller ekstra krav til oss alle, sier Tungodden.

Tore Tungodden har hatt stillingen som konstituert assisterende universitetsdirektør siden våren 2014. Tidligere har han vært ansatt som avdelingsdirektør og underdirektør ved Universitetsdirektørens kontor. Han har vært administrasjonssjef ved Rokkansenteret, kontorsjef ved Institutt for medievitenskap, både studiekonsulent og assisterende fakultetsdirektør ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, og redaksjonssekretær for avisa Nordhordland.