Home
News

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
MUSEUMSPROSJEKTET

Ingen museumsmidler i revidert

Universitetsmuseet i Bergen får ikke bevilgning til oppstart over revidert statsbudsjett.

Naturhistorisk museum
«Mens vi venter på #mittmusem» i den nye Universitetsaulaen i Bergen 11. september 2015. Universitetsmuseet i Bergen inviterer byens befolkning til en smakebit på museets tilbud innen kulturhistorie, naturhistorie og levende samlinger i hage.
Photo:
Knut Egil Wang

Main content

– Jeg er naturlig nok skuffet over at Museumsbygningen ved Universitetet i Bergen (UiB) ikke er med i avtalen som ble presentert i Stortinget 1. juni, sier rektor ved UiB, Dag Rune Olsen.

Han hadde god tro på at flertallet i Stortinget ville tilgodese museet med en liten, men nødvendig bevilgning til oppstart.

– En bevilgning i revidert var nødvendig for å videreføre oppusningen av midtbygget og nordfløyen i De naturhistoriske samlinger. Disse skal huse topp moderne utstillings- og undervisningsfasiliteter, og var i utgangspunktet planlagt å stå ferdig i 2018, sier Olsen.

Nå må UiB vurdere hvordan vi skal forholde oss til en situasjon der De naturhistoriske samlingene må holdes stengt på ubestemt tid. Samlingene stengte 1. november 2014 på grunn av oppussingen. Ettersom utstillingene er flyttet, må publikum vente enda lenger enn 2018 for å få se dyrene igjen.

– Det er også leit for forskning og utdanning ved museet, sier UiB-rektor Dag Rune Olsen og forsetter:

– Vi hadde håpet stortingsflertallet ville prioritere Universitetsmuseet i denne omgang ettersom manglende finansiering nå vil bety byggestopp. Det gode samarbeidet og den opparbeidede kompetansen forsvinner nå, ettersom prosjektet blir utsatt. Det er jo synd.