Home
Click

Research Group The Caribbean: Identities and Conflicts

"The New Cuba". Conversation with book author Even Underlid

The research group CIC (The Caribbean: Identities and Conflicts) proposes a conversation with Even Underlid, at the occasion of the publication of his book Det Nye Cuba (The New Cuba) at Manifesto publisher.

When: Wednesday, 14 march, from 19.00 to 21.00.
Where: Logen bar, Øvre Ole Bulls plass 6.

The conversation will be in Norwegian.

Link to the book: http://www.manifest.no/boeker/det_nye_cuba_reisefortellinger

 

More info in Norwegian below:

Forskergruppen KIK (Karibia: identiteter og konflikter) arrangerer boksamtale med Even Underlid i anledning utgivelsen av hans bok Det nye Cuba - reisefortellinger på Manifest forlag.

Forfatteren samtaler med felles KIK-medlem Håkon Tveit, leser høyt og tar spørsmål fra salen. Arrangementet vil foregå på norsk.

Tid: Onsdag 14. mars kl. 19.00 til 21.00.
Sted: Logen bar, Øvre Ole Bulls plass 6.

Forlaget om boken: Her er den! Den uunnværlige Cuba-boka for reise- og leselystne. Raúl Castro har tatt over makten, og Cuba har fått nye allierte i Latin-Amerika. Den verste økonomiske desperasjonen under Den spesielle perioden etter Sovjetunionens fall er over. Mange illusjoner har gått tapt. Men samtalene på gata er fortsatt de samme. En har vært utro i såpeserien La Novela. Sukkeret er stadig vanskelig å få tak i. Og naboene ber det høylytte dominolaget om å flytte seg. I Det nye Cuba tas vi med til reggaetonsosialismens land. Vi blir kjent med de regimetro og kritiske stemmene, drikker kraftig svart kaffe med filmregissøren Fernando Pérez, forfatteren Leonardo Padura og Aleida Guevara, datteren til revolusjonsikonet «Che».

Forfatter Even Underlid nyanserer svarthvitt-bildene, og viser fram et komplekst og motsetningsfylt Cuba. En romantisk island in the sun eller et brutalt diktatur? Fra hverdagshistorier til historiske analyser: Det nye Cuba byr på morsomme og bilderike reisefortellinger fra den myteomspunne øya i Karibia.

Lenke til boken: http://www.manifest.no/boeker/det_nye_cuba_reisefortellinger