Forskningsadministrativ avdeling

Nyhetsarkiv for Forskningsadministrativ avdeling

En UiB-forsker reiser til Danmark, mens fem europeiske fremadstormende forskere kommer til UiB for å forske. De har fått tildelt Marie-Curie-stipender fra EU i samarbeid med UiBs forskningsmiljøer.
Administrerende direktør i GCE Subsea, Owe Hagesæther, råder elevene til å velge fagretning med både hode og hjerte. Han minner om at på Vestlandet har vi alltid levd av havet.
Hiroshi Matsumoto skal styrke samarbeidet mellom dei norske universiteta og Japan.
Sommerforskerskolen samler i år PhD-kandidater fra de fleste disipliner og alle deler av verden for å se på hvordan ulike styresett kan møte våre globale utfordringer.
Det banebrytende forskningsmiljøet ved Hemil-senteret feirer sine første 25 år i høst. Professor Maurice Mittelmark tar et øyeblikk for å reflektere over jobben, så langt.
Et hemmelig regnrituale er i ferd med å dø ut. Bli med når antropologene drar til Tanzania for å prøve å sikre seg filmopptak.
Utlysningen er en mulighet for postdoktorkandidater som planlegger prosjektutvikling i 2013. Frist er 15. april.
UiBs Terje Tvedt har samarbeidet med journalist Per Christian Magnus om en kritisk dokumentar som sendes på NRK 1 den 12. mars kl. 21.30.
Sentrale avsetninger på UiBs budsjett til dette området utgjorde mer enn 42 millioner kroner pr. år i perioden 2002-2005 og er økt til mer enn 76 millioner kroner pr. år i perioden 2006-2010, skriver rektor Sigmund Grønmo i et innlegg i Bergens Tidende.
Laserbehandling av muskler får idrettsutøvere til å prestere bedre, viser UiB-forskning.
Innen åtte år skal det nye senteret for miljøvennlig energi SUCCESS avdekke nye måter å lagre CO2 på.
Tusenvis av afrikanske kvinner får livene sine ødelagt på grunn av fødselsskader. Problemet kan unngås med enkle tiltak, mener UiB-forsker.