Hjem

Algoritmer

 

Algoritmegruppen ved UiB forsker på effektive algoritmer som kan få dataprogram til å gå så raskt som mulig.

Spesielt fokuserer vi på beregningsmessig vanskelige, såkalt NP-komplette, problem og forsøker å finne praktiske algoritmer for disse.

 

Bildet viser medlemmene av algoritmegruppen bak Høyteknologisenteret med Ulriken i bakgrunnen, 2013.

Vil du studere algoritmer?

I menyen "Undervisning" kan du finne en god del informasjon angående vårt masterprogram. Uansett om du vil ut til arbeidslivet etter mastergrad eller gå videre til en PhD grad har vi helt sikkert en masteroppgave som passer deg! Her finner du mer utfyllende informasjon om våre studieprogram:

Vår gruppe er også sterkt involvert i organiseringen av årlige aktiviteter som NM i programmering, informatikk-OL, og IT-fagdag ved instituttet.

# Hash Code by Google ved UiB

Problemløsning for YouTube

Studentene satte profesjonelle fra IT-bransjen helt i skyggen da Google Hash Code 2017 gikk av stabelen torsdag. Det er første gang programmeringskonkurransen, som er åpen for alle i Europa, Midtøsten og Afrika, blir arrangert ved UiB. Konsentrasjonen i rommet er til å ta og føle på det ene...

Nyhet

Vant NM i programmering

Lag fra informatikk ved UiB vant NM i programmering.

Matematikk

UiB-stipendiat løste 20 år gammelt matteproblem

Michal Pilipczuk ved Institutt for informatikk løste en 20 år gammel mattenøtt som kan få datamaskiner til å ta bedre valg.

ALGORITMAR

Når datamaskina gjev opp

Verda er full av problem, men ikkje alle problem har ein god algoritme som løyser dei. Møt forskarane som får datamaskina til å tenke.