Hjem

Forskergruppen Digital kultur

Kollaborativ kunst på nettet

Dikt med bokstaver som danser rundt på veggen, generativ video, Twitter-poesi. Her er video fra performancekvelden til en konferanse holdt ved UiB denne uken.

Et essay lest for en datamaskin som oversetter stemmen til tekst som vises på skjermen. En performance av diktstrofer komponert på Twitter. Generativ video. Dette er noen eksempler på kunsten og poesien som fyllte Landmark kafé søndag og mandag kveld i forbindelse med konferansen The Network as a Space and Medium for Collaborative Interdisciplinary Art Practice.

Forskerne og kunstnerne var i Bergen for å delta i konferansen The Network as a Space and Medium for Collaborative Interdisciplinary Art Practice, som er organisert av førsteamanuensis Scott Rettberg ved LLE, med støtte fra instituttet og fra Forskningsrådets VERDIKT program

Programmet er tettpakket med foredrag om dagen og performancer om kvelden. Se video fra første kvelden på Landmark ved å klikke på bildet til høyre.

Beskrivelser av performancene vist i videoen og som ble vist kvelden etter finner du på konferansenettstedet, hvor du også finner abstracts for de vitenskapelige presentasjonene som ble gitt på dagtid.

Du kan også følge konferansen på Twitter ved å søke på hashtaggen #network09.