Geokjemi & Geobiologi

Nyhetsarkiv for Geokjemi & Geobiologi

K.G. Jebsen-senter for dyphavsforskning åpnet, 29. mai, 2017, og planene til senteret er ambisiøse.
Mandag 30. mai var offisiell åpning av Norsk Havlaboratorium på Marineholmen med statsminister Erna Solberg i spissen. Norsk Havlaboratorium skal være en samlokalisering av Havforskningsinstituttets og UiB sin marine forskningsinfrastruktur og kompetansemiljøene knyttet til denne.
Mandag 30. mai åpnet Norsk havlaboratorium, en ny base for havobservasjon og teknologiutvikling på Marineholmen i Bergen. Statsminister Erna Solberg stod for den offisielle åpningen.
Det har lenge vært antatt at Jorda var et svært varmt sted i sine tidlige leveår. Estimater spenner fra ca. 26 til 85 °C i arkeikum (ca. 4 000 – 2 500 millioner år siden).
En ekspedisjon bestående av internasjonale forskere har hentet bergarter fra bunnen av Atlanterhavet. Disse viser spor etter tidlig liv på jorden og forskerne håper slik å oppdage flere brikker i puslespillet om livets opprinnelse.
Rolf Birger Pedersen er tildelt nordisk forskerpris under den nordiske vinterkonferansen i Helsinki
"Ægir" den nye ROV'en på "G.O.Sars", skal skaffe forskerne prøver, bilder og video fra verdens dypeste hav.
Universitetet i Bergens nye fjernstyrte miniubåt skal skaffe forskerne prøver, bilder og video fra verdens dypeste hav.