Hjem

Klimadynamikk

Hovedfokuset i klimaforskningen ved GFI er på hvilke rolle vekselvirkninger mellom is, hav og atmosfæren spiller for den naturlige klimavariabiliteten, og hvordan disse forholdene kan endre seg ved forandringer i drivhuseffekten.

En annen viktig del av forskningen går på forbedret forståelse av den hydrologiske syklusen og hvordan denne forandres i et varmere klima.

Les mer

Nyheter

Gåvepakke til klimasatsing ved UiB

Regjeringa og kunnskapsministeren gir 30 millionar kroner til rehabilitering av Geofysen. Dermed ligg alt til rette for at bygget vert etablert som hjørnesteinen i UiB si klimaklynge, og kan samle klimaforskingsmiljøa i Bergen.

Forskning

Flere ekstreme fronter over Europa

En ny studie er blant de første som viser en økning av sterke og ekstremt sterke fronter som bringer med seg kraftig nedbør og sterk vind.

Populærvitenskap

Havet har feber

Havet blir varmere. Det gir smeltende is, økende havnivå og endret havsirkulasjon. Sammen betyr dette mye for livet i havet.

Fremtidens forskere

Skapar betre klima-varsel

Korleis vil klimaet på jorda vera i framtida? Noel Keenlyside arbeider hardt for at vi skal vita meir.

KLIMAFORSKNING

Varme havstrømmer når overraskende langt sør i Weddellhavet

Nye målinger som nylig er publisert i Nature Communications, viser at varmt dyphavsvann når helt frem til en isbrem i sydlige Weddellhavet i Antarktis.