Hjem
Forskningsgruppa for medie-, ikt- og kulturpolitikk

Hovedinnhold

Web’en blir stadig viktigere for informasjons- og medievitenskapelig forskning. Men hva er det egentlig vi studerer når vi studerer web’en? Hvilke tilnærmingsmåter kan vi nytte oss av? Hvilke teoretiske og metodiske utfordringer møter vi på? Og hva er nytt ved disse utfordringene?

Mandag 23. november kl. 10:30-14:30 arrangeres seminar om webhistorie og -analyse. Niels Brügger vil innlede til diskusjon i to omganger. Den første vil være en introduksjon til webhistorie som vitenskapelig felt. Brügger tar opp teoretiske og metodologiske tema knyttet til web’en som forskningsfelt med historien til Danmarks Radio på internett som eksempel. Den andre innledningen zoomer inn på mer spesifikke utfordringer knyttet til websites som analyseobjekt, blant annet arkiveringsproblem.

Niels Brügger er lektor ved Institut for Informations- og Medievidenskab, Aarhus Universitet. Hans forskningsinteresser er knyttet til internetts kommunikasjons- og mediehistorie, samt til forbindelser mellom medieteori og  internett. Han arbeider for tiden med å skrive historien til Danmarks største nettsted i forskningsprosjektet "dr.dk's historie 1996-2006". Brügger har publisert en rekke artikler om webhistorie og -analyse. I høst kommer også antologien Web History (Peter Lang). Mer info: http://imv.au.dk/~nb/da/index_da.html   

Brüggers innlegg – særlig det siste – vil være basert på disse artiklene:
"Website History and the Website as an Object of Study", New Media & Society, 11(1-2): 115-132.

"The Archived Website and Website Philology. A new Type of Historical Document?", Nordicom Review, 29(2): 155-175.
Tilgjengelig her: http://www.nordicom.gu.se/common/publ_pdf/269_brugger.pdf

NB: Påmelding nødvending til gjartrud.kolas@infomedia.uib.no

Arrangør: Forskningsgruppa for medie-, ikt- og kulturpolitikk.