Hjem

Forskergruppen Migrantnarrativer

Tekstil som en bærer av politikk

Tekstil som en bærer av politikk

Seminar om tekstiler som bærere av politiske uttrykk

tekstil.jpg

Tekstil

Tekstil politikk: sårbarhet, styrke og politikk i tekstil arkitektur

Forskergruppen Migrantnarrativer inviterer til lunsjseminar med arkitekt Anders Rubing, om tekstil og politikk i migrasjonskontekster.

Anders Rubing har i flere år undersøkt hvordan tekstilt materiale kan tilskrives andre egenskaper. I sitt foredrag ser han på hvordan man kan lese tekstil som politisk motstand og hvordan tekstilens egenskaper forsterker denne motstanden. Rubing har sett på flere migrantgrupper i Norge som protestert under de siste 10-15 årene og hvordan deres bruk av tekstil har endret forutsettingene for protesten. Disse protester kobler han til en historie av tekstil politisk protest i Norge og i verden samt til samtida protestbevegelser. For å fordype forståelsen for hvordan tekstilen underbygger politisk protest bruker han politiske tenkere som Judith Butler og Eyal Weizman.

Anders Rubing er arkitekt og lærer på Bergen Arkitekthøgskole. Han har forsket på relasjonen og skjæringspunktene mellom protest, retten til politisk uttrykk i offentlig rom og sikkerhet. Denne forskning har resultert i boken The City Between Freedom and Security som han har vært redaktør for sammen med Vibeke Jensen og Deane Simpson samt i undervisningsopplegg og forskjellige tekster publisert i innland og utland.

 

 

Seminaret finner sted 14.9. på seminarrom 400 i HF-bygget og varer fra 12.15-13.30.

Alle er hjertelig velkomne!