Institutt for filosofi og førstesemesterstudier

Nyhetsarkiv for Institutt for filosofi og førstesemesterstudier

Pål Antonsen er valgt ut til å delta i det nye karriereutviklingsprogrammet Momentum.
Hva innebærer det å ha et etisk perspektiv på en meningsutveksling? Det er hovedtemaet i denne boken av Eilert Jan Lohne.
I boken The Weather's Face gir Ralph Jewell et både fasinerende og overbevisende portrett av Vilhelm Bjerknes, en fysiker som de fleste best kjenner som han som sto bak utviklingen av Bergensskolen innen meteorologi.
Bloggen politiskfilosofi.no, en blogg om etikk og politisk filosofi har fått nytt design. De tre forskerne ved UiB som driver bloggen, Steinar Bøyum, Espen Gamlund og Jørgen Pedersen, kommer stadig med nye og interessante perspektiver på dagsaktuelle problemstillinger.
Gil Sagi (Haifa University) besøker FOF i perioden 2. oktober til 14. oktober.
Den første offisielle workshop'en i Anti-eksepsjonalisme-prosjektet hadde tittelen `Logic as Science'. Workshop'en samlet ni foredragsholdere fra det internasjonale miljøet i filosofisk logikk.
– Jeg er optimistisk på humaniora sine vegne, sier Jørgen Magnus Sejersted, professor i nordisk litteratur og påtroppende dekan for Det humanistiske fakultet.
Er du en vennlig og utadvendt HF-student? Kan du improvisere om det trengs, og er du komfortabel med å lede en gruppe? Da er du den vi trenger.
DICTUM er et grunnforskningsprosjekt der hovedfokus er den tekniske kjernen i Platons filosofi, dialektikkbegrepet. Dialektikk er metoden som adskiller filosofiske undersøkelser fra andre typer undersøkelser.
– De humanistiske fagene er en uutnyttet ressurs, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Han presenterte nylig regjeringens plan for at samfunnet og arbeidslivet skal se nytten av fagene.
Årets samarbeidskonferanse mellom Nætverk for Kvinder i Filosofi og Bergensnettverket for kvinner i filosofi ble arrangert ved København universitet, 24.-25. februar.
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen presenterer de viktigste punktene i den kommende humaniorameldingen til Stortinget under et symposium i Oslo onsdag.
Ole Hjortland mener vi alle kan bli flinkere til å tenke logisk, hvis vi øver. 8. mars ble han tildelt den prestisjetunge Meltzerprisen for yngre forskere.
En UiB-forsker reiser til Danmark, mens fem europeiske fremadstormende forskere kommer til UiB for å forske. De har fått tildelt Marie-Curie-stipender fra EU i samarbeid med UiBs forskningsmiljøer.
– Det vi høyrde om på forelesingane var det som møtte oss når vi gjekk ut døra, fortel historiestudent Susanne Hoggen Kippersund.
Det var egentlig økonom Sofie Lekve skulle bli, men hun fant til slutt lykken på filosofi.
På en konferanse på Dokkhuset i Trondheim 25. november diskuterte fagfilosofer om samfunnet trenger dem. Konferansen er i sin helhet strømmet.
Michael Baumgartner er opphavsmannen til Coincidence Analysis-metoden. Passande nok spelte tilfeldigheiter ei stor rolle då han valde å verte filosof.