Hjem
Ansattsider

Læreplass i laboratoriefaget

Universitetet i Bergen ble nylig kåret til beste lærebedrift i staten! Nå lyser Klinisk institutt 2 ved UiB ut én læreplass i laboratoriefaget. Er det noe for deg?

Hovedinnhold

Vi søker kandidater som har fullført eller er i ferd med å fullføre vg2 Laboratoriefaget på videregåande skole.

Arbeidssted vil bli ved kjernefasilitetens forskningslaboratorium som er lokalisert i laboratorieblokken på Haukeland sykehus. Laboratoriet er utstyrt med tre enheter for væskekromatografi-tandem massespektrometri (LC-MS/MS), som brukes for å kvantitere små molekyler i biologisk materiale. Laboratoriets virksomhet er allsidig, og vi har flere eksterne prosjekter, som involverer analyse av østrogener og andre steroidhormoner i serum og i materiale uthentet ved mikrodialyse av fettvev.

Det er meningen at lærlingen skal være med i laboratoriets daglige drift. Dette innebærer:

  1. Vedlikehold av instrumenter.
  2. Tilberedning av stock-løsninger og kalibratorer.
  3. Klargjøring av prøver til analyser.
  4. Opparbeidelse av biologiske prøver for LC-MS- analyse. Dette er i stor grad robotisert.
  5. Analyse av prøver med LC-MS/MS.
  6. Prosessering av massespektrometriske data.
  7. Delta i kjernefasilitetens møtevirksomhet.

Avhengig av interesse og egnethet kan arbeidet kan også innebære:

  1. Planlegging av eksperimenter relatert til utvikling og etablering av nye analysemetoder.
  2. Delta i utarbeidelsen av kvalitetssystemer for laboratoriet.

Vi legger stor vekt på analytisk kvalitet, sporbarhet og sikkerhet. Planlegging, kontroll og dokumentasjon er en viktig del av arbeidet. Flere faggrupper (kjemiker, biolog, medisiner) er tilknyttet laboratoriet.

Lærlingen vil bli veiledet av plattformens ingeniører og vil ha en fast veileder som har hovedansvar. Vi har som mål å gjøre læretiden interessant og lærerik for den aktuelle kandidaten.

Søknad
Send en søknad hvor du forteller litt om deg selv til lærlingkoordinator, Grete Birkenes, på e-post grete.birkenes@uib.no. Husk å legg ved CV, karakterutskrifter/vitnemål og referanser. Søknadsfristen er 15. februar. Du bør også søke gjennom VIGO med søknadsfrist 1. mars.