Forskningsdagene

Forskningsdagene: 16.-27. september 2015

Forskningsdagene er en årlig, nasjonal festival for forskningsformidling. UiB er den største bidragsyteren til arrangementene i Bergen.

forskningsdagene2013.jpg

Forskningstorget på Festplassen i 2013
Foto:
Ingvild Festervoll Melien

Forskningsdagene 16. - 27. september 2015

"Mat" er hovedtema for årets festival, men det vil være mange andre tema på programmet og en rekke ulike fagmiljøer vil delta. De fire hovedsatsningene under Forskningsdagene er:

• 19. september: Forskningstorg på Festplassen
  • 23. september: Forsker grand prix Bergen
  • 20.-27. september: Foredrag og debatt på Litteraturhuset
  • 25. september: Forskningsdagene UNG på Studentsenteret

Mer informasjon finner du på Forskningsdagene i Bergens nettsider.

Les om universitetets bidrag i 2014 ved å følge lenkene under.

• Mindre bilder:
    Forskningstorget 2014

På Festplassen 20. september får du oppleve, prøve, eksperimentere, se og høre på alt det spennende som skjer i forsknings- og utdanningsmiljøet i byen. Det blir nærmere 30 stands. Nysgjerrighet står i fokus, og den har ingen aldersgrense, så her er det duket for en stor opplevelsesdag for hele familien.

• Forsker grand prix 2014

Ni unge Bergensforskere skal formidle sitt forskningsprosjekt fra scenen. De har fire minutter hver til å engasjere publikum og dommere. De to beste går videre til den nasjonale finalen.

• Mindre bilder:
    Foredrag & debatt 2014

22. – 29. september blir det aktuelle foredrag, samtaler, film og paneldebatter i uformelle omgivelser på Litteraturhuset, der forskere møter publikum og viser forskningens plass i samfunnsdebatten.

• Forskningsdagene UNG 2014

26. september inviterer Forskningsdagene i Bergen igjen elever og lærere i videregående skole til en spennende kveld på Studentsenteret. Vi byr bl.a. på vitenshow, forskningsstasjoner og opplevelser.

• Språklig kommunikasjon – et uformelt foredrag

Det er ikke hverdagskost for en forsker å måtte fatte seg i korthet. Nå har åtte språkforskere blitt utfordret til å presentere hvert sitt innlegg på syv minutter.

• Lov og rett på museet

Denne dagen kan du møte universitetets rettsforskere på museet. På hva og hvordan forsker en jurist? Det handler om våre lover og rettspraksis.