Gå til innhold
English A A A

Finn forskningen

profiltekstbilde

Senter for fremragende forskning

SFF-ordningen er Forskningsrådets ypperste virkemiddel for å fremme kvalitet i norsk forskning. Langsiktig og romslig finansiering av sentre gir forskning i internasjonal front.

profiltekstbilde

Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI)

SFI-ordningen styrker innovasjon gjennom satsing på langsiktig forskning i et nært samarbeid mellom forskningsintensive bedrifter og fremstående forskningsmiljøer.

 

 

SFI logo

ERC-finansiert forskning

Flere forskere ved UiB har fått tildelt prestisjetunge bevilgninger for sine prosjekter fra det europeiske forskningsrådet.

 

 

ERC-logo
forsidebilde

Forskning ved UiB

UiB er en forskningsinstitusjon på internasjonalt nivå, og ledende på utvalgte forskningsområder.

UiB er et breddeuniversitet, med forskning og utdanning innen de tradisjonelle universitetsdisiplinene. I tillegg har universitetet noen særskilte satsinger, med marin forskning og utviklingsforskning som de to hovedsatsingsområdene.

 • OLJEBYEN BERGEN
  Til bruk på forside, som henvisning til selve saken.

  Den "forbannede" oljen

  De fleste av verdens 20 største oljeproduserende land har alvorlige problemer med korrupsjon og demokrati. Men er det oljens feil?

 • ALGORITMAR
  Bilde av tavle med skrift ifm sak om algoritmegruppen ved Institutt for informatikk. Tatt til bruk i Hubro 01/2013 i spalten Forskningsfronten. Dette bildet er formatert for bruk på forside, som ref til sak.

  Når datamaskina gjev opp

  Verda er full av problem, men ikkje alle problem har ein god algoritme som løyser dei. Møt forskarane som får datamaskina til å tenke.

 • OLJEBYEN BERGEN
  Master- og doktorgradsstudentar i arbeid på Ullaberget på nordsida av Van Keulenfjorden, sentralt på Spitsbergen. Lagene på bileta er frå nedre del av kritt-perioden og rundt 110-130 millionar år gamle. Bilete brukt i sak om petroleumsgruppa si forsking på Svalbard frå Hubro 01/2013

  Vindauget mot Barentshavet

  Med auka interesse for nordområda følgjer større interesse for Svalbard som forskingsstad.

 • OLJEBYEN BERGEN
  ingressbilde

  Med droner på oljejakt

  Flygende droner med kamera er geologenes nyeste våpen i jakten på olje.

 • FILOSOFI
  Illustrasjonsfoto til bruk på forsiden aktuelt/news ifm Hubro-artikkelen «På den mentale catwalken».

  På den mentale catwalken

  Når de psykiatriske diagnosetersklene senkes blir det normale til slutt like uopp­nåelig som supermodellen på catwalken, ifølge filosof Lars Fredrik Svendsen.