Hjem
Click

Forskning

Universitetet i Bergen er et internasjonalt forskningsuniversitet hvor all aktivitet er basert på akademisk frihet og nysgjerrighetsdrevet forskning. Tre strategiske satsingsområder er særlig vektlagt:

Marin forskning                                 Globale samfunnsutfordringer                                  Klima og energiomstilling

FORSKNING | MAGASIN

UiB-Magasinet 2016

Fra funn som omskriver evolusjonsteorien til hemmelighetene bak raserianfall: Her kan du lese alle artiklene fra UiB-Magasinet 2016.

KLIMAFORSKNING

Varme havstrømmer når overraskende langt sør i Weddellhavet

Nye målinger som nylig er publisert i Nature Communications, viser at varmt dyphavsvann når helt frem til en isbrem i sydlige Weddellhavet i Antarktis.

FORSKNING | GEOBIOLOGI

På sporet av livets opprinnelse

En ekspedisjon bestående av internasjonale forskere har hentet bergarter fra bunnen av Atlanterhavet. Disse viser spor etter tidlig liv på jorden og forskerne håper slik å oppdage flere brikker i puslespillet om livets opprinnelse.

FORSKNING | KREFT

DNA-studie gir muligheter for ny livmorkreftsbehandling

UiB-forskere har sammen med et internasjonalt team funnet mutasjoner som kan lede mot nye behandlingsformer for livmorkreft. Funnene er publisert i Nature Genetics.

FORSKNING | BIOLOGI

Meningen med livet er 36,8

Det er ikke ”42” som er svaret på livet, universet og alt sammen. Når det kommer til reproduksjon er det et annet tall som gjelder.

UiB-Magasinet/ The UiB-Magazine

UiB-magasinet er Universitetet i Bergens magasin for forskning og utdanning. Magasinet rommer forskningsstoff og begivenheter fra UiB og kommer ut med to norske og én engelsk utgave i året.

Du kan lese UiB-magasinet gratis på nett.