Gå til innhold
English A A A
 • 13.12.2011 13:51
  Beskrivelse av bildet#

  Terrortallenes tvetydige tale

  I møte med stadige terrorangrep har mange et ønske om å vite mer om hvordan terrorisme arter seg. Er det flere terrorangrep nå enn tidligere? Er det slik at det i hovedsak er samme type grupper som står bak? I artikkelen «Terrortallenes tvetydige tale» i tidsskriftet Samtiden nr. 4, 2011, skriver Jan Oskar Engene ved Institutt for sammenlignende politikk om noen av de viktigste, åpent tilgjengelige databasene over terrorisme og hva de kan fortelle – og ikke fortelle.

 • 02.05.2013 07:56 OLJEBYEN BERGEN
  Beskrivelse av bildet#

  Den "forbannede" oljen

  De fleste av verdens 20 største oljeproduserende land har alvorlige problemer med korrupsjon og demokrati. Men er det oljens feil?

 • 22.09.2011 10:56
  Beskrivelse av bildet#

  I skyggen av atomskyen

  Elaine Scarry vil bruke det vakre som redskap i kampen mot det destruktive. Spesielt er hun bekymret for trusselen som atomvåpen utgjør.

 • 11.10.2011 08:18
  Beskrivelse av bildet#

  John Pilger gjester UiB

  I flere tiår har John Pilger vært en torn i øyet for regjeringer i Australia, USA og Europa. Torsdag gjester han UiB.

 • 5.5.2009 10:44 Pressemelding
  Beskrivelse av bildet#

  Nobelprisvinnere til kjempekonferanse i Bergen

  To nobelprisvinnere kommer til Bergen når konferansen World Social Science Forum arrangeres for første gang. 800 forskere fra 81 nasjoner samles i Grieghallen for å drøfte ulike tema som klimaendringer, samfunnssikkerhet, helsepolitikk og dagens økonomiske krise.

 • 19.12.2011 09:58
  Beskrivelse av bildet#

  FNs bruk av private militær- og sikkerhetsselskaper under lupen

  I en ny rapport setter Åse Gilje Østensen ved Institutt for sammenliknende politikk søkelys på FNs bruk av private militær- og sikkerhetsselskaper. Disse kontroversielle selskapene benyttes i økende grad av FN, men uten at verdensorganisasjonen har utarbeidet etiske standarder, retningslinjer og ansvarlighetsregler for bruk av slike tjenester.

 • 16.06.2010 13:13
  Beskrivelse av bildet#

  Då militæret vart feministar

  Feministiske verdiar var ein del av retorikken då krigen mot Afghanistan skulle legitimerast, meiner minoritetsforskar Randi Gressgård. Ho har eit kritisk blikk på den vestlege fridomsretorikken som også møter innvandrarar til Vesten.