Gå til innhold
English A A A
07.05.2010 Nyhet

Lara Aqrawi - ny stipendiat ved Gades institutt

Lara Aqrawi har nylig blitt ansatt som stipendiat ved Gades institutt.

Lara Aqrawi.

Lara Aqrawi. Foto: Kristian Jensen

Prosjekt

Laras prosjekt har foreløpig tittelen ”Natural Antibodies, Marginal Zone and B-1 B cells in Sjögren’s syndrome.” Sjögren’s syndrom er en kompleks autoimmun revmatisk sykdom hvor kroppen iverksetter immunforsvaret mot sine egne celler og vev. Kroppen produserer dermed antistoffer som angriper seg selv. Sykdommen rammer hovedsakelig eksokrint vev, og da særlig spytt og tårekjertler. Symptomer på sykdommen inkluderer derfor tørre øyne og tørr munn.

Laras mål er å kartlegge B- og T lymfocytt mønstre og funksjoner i forhold til sykdommens utvikling gjennom å anvende veletablerte immunologiske og molekylærbiologiske metoder. Gjennom dette arbeidet håper Lara å få innsikt i hvordan man kan utvikle nye behandlings- og diagnostikkmetoder i fremtiden.

Finansiering og arbeidsplass

Laras prosjekt er finansiert av Universitetet i Bergen, og hennes ansettelsesforhold går fra 1 mai, 2010 til og med 30 april, 2014. Hovedveileder er Karl Albert Brokstad, forsker ved Broegelmann Forskningslaboratorium (BRL), Gades institutt.

Sist endret: 7.5.2010