Gå til innhold
English A A A
26.05.2011 Nyhet

Marie Karlsen - ny stipendiat ved Gades institutt

Marie Karlsen har nylig påbegynt sitt arbeidsforhold som stipendiat ved Gades institutt.

Marie Karlsen.

Marie Karlsen. Foto: Tove Ragna Reksten

Prosjekt

Foreløpig tittel på Maries avhandling er "Expression and function of B cell toll-like receptors in Sjögren's syndrome patients". Sjögrens syndrom er en kompleks autoimmun revmatisk sykdom hvor det oppstår en immunrespons mot kroppens egne celler og vev. Immuncellene angriper eksokrine kjertler som produserer tårer og spytt. Dette medfører symptomer som tørrhet i øyne og munn.

Målet med prosjektet er å undersøke om aktivering av B celler via toll-like reseptor (TLR) 7 og 9 har en rolle i utviklingen av Sjögrens syndrom. Dersom dette er tilfelle kan blokkering av TLR være en ny mulig behandlingsform.

Finansiering og arbeidsplass

Maries prosjekt er finansiert av Broegelmanns Legat og hennes ansettelsesforhold går fra 15.02.2011 til og med 14.02.2014. Hovedveileder er førsteamanuensis Torbjørn Hansen og biveiledere er professor Roland Jonsson og forsker Silke Appel. Maries arbeidsplass vil være ved Broegelmanns Forskningslaboratorium.

Sist endret: 26.5.2011