Gå til innhold
English A A A
04.05.2011 Nyhet

Ny innsikt i etiologien bak leddgikt

Årets Broegelmann-forelesning tar for seg nye tilnærmingsmåter for å forebygge revmatologiske sykdommer.

Lars Klareskog.

Ingrid Lungberg.

Årets Broegelmann-foreleser

Broegelmann-foreleser for 2011 er Professor Lars Klareskog, MD, med. dr., ved Karolinska Institutet, Revmatologisk klinikk og Revmatologiske forskningsenhet.

En dypere forståelse for leddgikt

I forbindelse med forelesningen vil Klareskog ta for seg hvordan nyere data- og bildemodeller av menneskets gener har gitt dypere innsikt i hvordan oppbyggingen av genene, og genenes interaksjon med hverandre og miljøet, påvirker immunforsvaret. Klareskogs studier legger grunnlaget for flere hypoteser om etiologien bak leddgikt – noe som igjen potensielt kan føre til fremtidige gjennombrudd i forskningen knyttet til prevensjon av leddgikt.

Forelesningen finner sted Fredag 20 mai, klokken 13-14 i Stort Auditorium, Haukeland Universitetssykehus. Alle som ønsker å delta er velkommen.

Seminar om autoimmune sykdommer

I tillegg til forelesningen vil det også arrangeres et kort seminar – ”Immune mechanisms in polymyositis and dermatomyositis.” Seminaret ledes av Professor Ingrid Lundberg fra Karolinska Institutt og tar for seg de autoimmune sykdommene polymyositis og dermatomyositis som begge rammer muskelvev. Dette seminaret finner sted Fredag 20 mai, klokken 14:30 – 15:30 i seminarrommet i 5 etasje, Laboratoriebygget.

Klikk her for mer informasjon om Broegelmann-forelesningen

Klikk her for mer informasjon om seminaret

Sist endret: 4.5.2011