Institutt for geovitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for geovitenskap

Hun klarer å være en banebrytende informatiker og dyktig underviser. Nå er hun kåret til årets underviser ved MatNat.
The International Ocean Discovery Program (IODP) er et internasjonalt Marint forskningsprogram som støttes av 23 land. "The Corinth Drilling Expedition" er en del av dette og GEO ansatte har en betydelig del av både ansvaret for og tilstedeværelse i denne Expeditionen som har oppstart denne uken. Fra GEO deltar; Rob Gawthorpe, Casey Nixon og Sofia Pechlivanidou.
Thibaut Barreyre ved K.G. Jebsen-senter for djuphavsforsking har blitt utnemnd til å lede en ny InterRidge arbeidsgruppe som skal fokusera på å integrera multidisiplinære observasjonar frå hydrotermale felt.
Sommaren 2017 vart det satt ut langtidstemperatur sensorar, trykkmålar, strømningsmålarar og seismometer for å sjå korleis naturlige fysiske prosessar, som for eksempel tidevatn og mini-jordskjelv, påverkar permeabiliteten under Lokeslottet hydrotermale område.
De forsker på konsekvensene av at iskanten i nordområdene trekker seg tilbake. Nå får forskningslandslaget 20 millioner kroner mer enn tidligere lovet.
Det nye styret ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet blir historisk. Jannicke Hilland, konsernleder i BKK AS, blir den første eksterne styrelederen noensinne.
Kjartan JH Olafsson sine artiklar på Store Norske Leksikon er lesne over 79000 gonger. No vil han at fleire forskarar og undervisarar på fakultetet skal bidra.
750 nye studenter ønskes velkommen til studiestart ved MatNat-fakultetet.
Hun får prisen for gjennom sitt engasjement og ved å kombinere egen spisskompetanse med et tverrfaglig perspektiv på geofarer, å ha lykkes i å legge forholdene spesielt godt til rette for studentenes læring.
Årets studenter og ledere fra Institutt for geovitenskap og Institutt for geografi på feltkurs 13.-23. juni. Bildet er fra Jutulhogget mellom Østerdalen og Rendalen.
Opp mot 20 millionar artar lever uoppdaga fleire tusen meter under overflata. No skal Noreg bli verdsleiande i å finna dei.
Erfarne MatNat'ere og ekstern styreleder og nestleder skal sitte i det nye fakultetsstyret. Nå er valgresultatet klart.
Birkelandsenterets Michael Hesse anerkjennes for den store forskningsinnsatsen for den amerikanske romfartsorganisasjonen.
Henriette Linge og fire andre undervisere får statusen Fremragende underviser. Som første utdanningsinstitusjon i Norge innfører Universitetet i Bergen meritteringsordningen.
Ein stor dag for norsk marin forsking, meiner klima- og miljøminister Vidar Helgesen då han opna K.G Jebsen-senter for dyphavsforskning.
K.G. Jebsen-senter for dyphavsforskning åpnet, 29. mai, 2017, og planene til senteret er ambisiøse.
Rolf Birger Pedersen og K.G. Jebsen-Senter for dyphavsforsking sin største ambisjon er å utforske havdjupet under polarisen, der ingen tidlegare har vore. Skal kappløpet vinnast må statlege midlar til.