Click

Geofysisk institutt

Nyhetsarkiv for Geofysisk institutt

Årets julegave er allerede klar på MatNat: Animasjonen viser hvordan det nye læringssenteret blir.
Regjeringa og kunnskapsministeren gir 30 millionar kroner til rehabilitering av Geofysen. Dermed ligg alt til rette for at bygget vert etablert som hjørnesteinen i UiB si klimaklynge, og kan samle klimaforskingsmiljøa i Bergen.
Torge Lorenz disputerer meded avhandlingen ”Dynamical downscaling of North Sea winds: Reanalysis and ensemble predictions”.
Statsminister Erna Solberg opna det nye Folgefonnsenteret i Rosendal. - Senteret gjer at me kan formidle raskt til mange, seier UiB-professor Jostein Bakke.
Olje- og energiminister Terje Søviknes vitja Universitetet i Bergen og fekk presentert forsking på energi og klimaløysningar. Ministeren er oppteken av å rekruttere dei unge til feltet.
Martin Mork døde 19. mars i år. Han ble født i Kristiansund i 1933 og tok eksamen ved Universitetet i Oslo i 1961. Han kom så til Geofysisk institutt i 1965 og var professor  i oseanografi fra 1972.
Se dekan Helge K. Dahles presentasjon fra allmøtet 22. mars. Scenario 2030-rapporten viser at fakultetet står foran store utfordringer.
Vilhelm Friman Koren Bjerknes ble født 14 mars 1862 i Kristiania. Han var en gigant innen internasjonal fysikk og geofysikk, og regnes for å være den moderne meteorologiens far. Han var den første som analyserte problemet værvarsling ut fra fysikkens lover og satte opp et program for hvordan en kan beregne atmosfærens tilstand (været) fra et tidspunkt til det neste.
Over alt i verden varsles i dag været etter de prinsipper som Vilhelm Bjerknes satte frem i 1904.
UiB gjør det skarpt i universitetsrangeringen QS, basert på fagområder. Innenfor kategorien marin forskning blir UiB kåret til det 37 beste i hele verden.
Når Svetlana Sorokinas mor ringer fra Sibir og klager over sprengkulde, vet Svetlana én ting: det har sannsynligvis vært uvanlig varmt i Arktis.
Geofysisk institutt feirer hundre år i 2017, og fakultetet gir kunst i gåve.
Mens studentene i Bergen får stadig flere studieprogram som gir sivilingeniør-kompetanse, styrkes samarbeidet mellom institusjonene.
En ny studie er blant de første som viser en økning av sterke og ekstremt sterke fronter som bringer med seg kraftig nedbør og sterk vind.
En UiB-forsker reiser til Danmark, mens fem europeiske fremadstormende forskere kommer til UiB for å forske. De har fått tildelt Marie-Curie-stipender fra EU i samarbeid med UiBs forskningsmiljøer.
Høstsemesterets 106 nye doktorer mottak sine doktordiplomer i Universitetsaulaen 27.januar.
Velg mellom seks PhD-kurs ved årets Bergen Summer Research School. Kursene tar for seg migrasjon, høyere utdanning, global helse, vannforvaltning, fattigdom, og språkbruk i det offentlige rom.
Studenter og ansatte kan se fram til bedre fasiliteter når store rehabiliteringsprosjekter fullføres neste år.