Senter for Griegforskning

Åpen forelesning Griegstudier h17

Kvinner i musikklivet på 1800-tallet

Inger Elisabeth Haavet, prof. ved Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap og forfatter av boken 'Nina Grieg: kunster og kunstnerhustru', holder åpen forelesning på Bergen Offentlige Bibliotek, 20. september, kl. 14.15-16.00.

nina_edvard_1888.jpeg

Edvard og Nina Grieg

Med forelesningen 'Kvinner i musikklivet på 1800-tallet' innledes en liten men fin serie av åpne forelesninger som arrangeres denne høsten ved Bergen Offentlige Bibliotek og Edvard Grieg Museum på Troldhaugen i forbindelse med kurset 'Griegstudier'. Dette kurset er del av musikkvitenskapsprogrammet ved UiB. Kursansvarlig er Arnulf Mattes ved Senter for Griegforskning.

27. september vil prof. Michael Custodis fra Universität Münster/prof. II ved Senter for Griegforskning følge opp med en forelesning om 'Grieg reception in Germany during the 1930–40s'. Også denne vil finne sted ved BOB (auditoriet), på samme dag og tid (onsdag 27.9., kl. 14.15-16.00).

Flere åpne forelesninger i oktober og november vil bli annonsert fortløpende.

Vel møtt!