Det humanistiske fakultet

Mange jobbmuligheter med master i spansk

– Med master i spansk får jeg den perfekte pakken av språk, historie og litteraturkunnskap. Det åpner for mange muligheter og gir meg en følelse av frihet, sier Kristine Nilsen.

Vi utdanner oss ikke nødvendigvis til et spesielt yrke når vi velger humanistisk utdanning, men vi får verdifull kunnskap som kan brukes i mange sammenhenger.

Interessen for spansk har vært der helt fra hun var liten. Det begynte med en jule-CD.

– Min mormor hadde vært ute på reise og kom hjem med en CD med spansk julemusikk. Jeg husker jeg hørte mye på den, og synes det var så fint å høre på de som sang, forteller Kristine.

Måtte bli spansk

Platesamlingen med spansk musikk vokste raskt. Etterhvert meldte også behovet seg for å forstå hva tekstene handlet om.

– Jeg bestemte meg nok allerede der for at det måtte bli spanskstudier på meg, smiler Kristine Nilsen, som også har studert kulturvitenskap. Interessen for faget har vokst i takt med kunnskapen hun har fått gjennom studiene. Hun har også hatt flere studieopphold og reiser til Latin-Amerika.

– Det fine med å kombinere studentlivet hjemme med utvekslingsopphold er at du får en bedre forståelse av det du studerer. Du kommer mer på innsiden av kulturen og skjønner bedre hvordan ting henger sammen, sier Kristine.

Hun var ikke fullt så høy i hatten da hun la ut på sin første reise til Costa Rica som utvekslingsstudent.

Spennende å fordype seg

– Jeg var veldig nervøs, og overbevist om at jeg kom til å være full av hjemlengsel. Derfor valgte jeg å dra om høsten fordi det er det korteste semesteret, forteller hun. Men det tok ikke lang tid før hun hadde forelsket seg i både kulturen og menneskene på Costa Rica. Oppholdet ble forlenget til sommeren, og siden har hun nærmest pendlet mellom UiB og Universidad de Costa Rica. San Pedro, San José.

Kristine skal snart i gang med masteroppgaven. Hun har bestemt seg for å skrive deler av den på Costa Rica. Planen er å fordype seg mer i temaet hun jobbet med i bacheloroppgaven som tar utgangspunkt i latinamerikansk litteratur med fokus på den tradisjonelle jordmoren. Hun gleder seg til å komme i gang.

– Det fine med å være masterstudent er at du får en enestående sjanse til å fordype deg i et tema som du velger selv.  Det er samtidig en trygghet å ha sin egen veileder som du kan diskutere med, og som kjenner oppgaven din godt. Det ser jeg veldig frem til, sier Kristine.

Mange jobbmuligheter

Latin-Amerika er blitt en stor og viktig del av livet hennes. Hun snakker spansk så godt som hver dag og har også begynt å danse salsa. For øyeblikket nyter hun livet som student og er optimistisk i forhold til jobbmuligheter.

– Med master i spansk og latinamerikastudier og studier i kulturvitenskap kan jeg få jobb som lærer, ulike jobber innenfor kultur, i turistnæringen eller for en internasjonal organisasjon. Vi utdanner oss ikke nødvendigvis til et spesielt yrke når vi velger en humanistisk utdanning, men vi får verdifull kunnskap som kan brukes i mange sammenhenger. Det gir meg en følelse av frihet, sier Kristine.