Det humanistiske fakultet

Nyhetsarkiv for Det humanistiske fakultet

Francesco d’Errico er rangert som en av verdens mest siterte forskere av prestisjetunge Clarivate Analytics.
Tidsskrift for kjønnsforskning har i anledning sin 40-årsdag feiret med prisutdelinger til én utvalgt artikkel for hvert av tiårene tidsskriftet har eksistert. Tiårets artikkel fra 2000-tallet er Randi Gressgårds «Muslimen med slør, den anorektiske og den transseksuelle – hva har de til felles?».
Jeanett har byttet ut byen mellom de syv fjell med en by som aldri sover. Etter å ha fullført bachelorgraden, var det lett å reise tilbake til utvekslingslandet Japan – hvor hun nå har en karriere i PR-bransjen. I dag jobber Jeanett for Inoue PR, hvor hun er Assistant Account Executive.
Eldbjørg Haug benyttet anledningen til å presentere ny bok om reformasjonen.
Pål Antonsen er valgt ut til å delta i det nye karriereutviklingsprogrammet Momentum.
Forskergruppen for radikal filosofi og litteratur ved UiB arrangerer i samarbeid med Litteraturhuset en seminarrekke om psykoanalysen 19.-21. november.
Social Anthropologist and WAIT-researcher Shahram Khosravi is currently carrying out fieldwork on irregular migrants in Stockholm. Read his field-report on their experience of waiting, and the effects that prolonged waiting has on asylum seekers.
– Jeg er overrasket og glad over å bli tildelt formidlingsprisen. Det betyr mye at arbeidet jeg gjør blir satt pris på, sier Ivar Utne.
Postdoktor Helen F. Leslie-Jacobsen er ekspert på eddadikt og norrøne lovtekstar – og er tildelt årets pris for unge forskarar i humanistiske fag.
– Med dette opplegget blir både den faglige og pedagogiske kvaliteten bedre, mener fagansvarlig Ingunn Lunde.
UiBs nye Senter for fremragende forskning er nå offisielt åpnet.
Antologien har professor Åslaug Ommundsen fra LLE og dosent Tuomas Heikkilä fra Universitetet i Helsinki og Universitetet i Turku som redaktører.
Et nytt Forskningsråd-støttet prosjekt om klimakrisen er i gang ved UiB.
Som et ledd i markeringen av at det er 100 år siden oktoberrevolusjonen i Russland, blir boken «Det store revolusjonsåret», som Kåre Selnes (1910-1982) skrev til 50-årsjubileet i 1967, gitt ut på ny.
Hva innebærer det å ha et etisk perspektiv på en meningsutveksling? Det er hovedtemaet i denne boken av Eilert Jan Lohne.
I boken The Weather's Face gir Ralph Jewell et både fasinerende og overbevisende portrett av Vilhelm Bjerknes, en fysiker som de fleste best kjenner som han som sto bak utviklingen av Bergensskolen innen meteorologi.
– Så mykje vatn! Vatn over oss, ved sida, og under oss! Dei unge forskerspirene frå Sør-Afrika kikkar forbløffa utover fjorden, på fossane som strøymer ned fjellsidene på andre sida, og regnet som piskar mot glaset. Sjølv om den jamne Bergensar nok vil hevde at værgudane har velsigna oss vestlendingar med ein uvanleg flott haust, er kontrasten likevel stor til tørkeramma Cape Town, der... Les mer
Bloggen politiskfilosofi.no, en blogg om etikk og politisk filosofi har fått nytt design. De tre forskerne ved UiB som driver bloggen, Steinar Bøyum, Espen Gamlund og Jørgen Pedersen, kommer stadig med nye og interessante perspektiver på dagsaktuelle problemstillinger.