Hjem

Institutt for global helse og samfunnsmedisin

Nyhetsarkiv for Institutt for global helse og samfunnsmedisin

Migranter som gruppe er friskere enn den gjennomsnittlige nordmann, sier førsteamanuensis Esperanza Diaz. Nordmenn kan dra nytte av innvandrernes livsstil, mener hun.
Renholdsarbeidere som har jobbet 20 år i bransjen har like redusert lungekapasietet som personer som har røykt 20 sigaretter om dagen. Sprayflasker får skylden.
NRKs Christian Lura skriver at "studenter i Bergen har drukket en milliard bakterier hver og håper de kan bidra til å redde titusenvis av liv."
På Høyden skriver at Ingvild Fossgard Sandøy og kollegaene sørger for både bedre helse, utdanning og likestilling med et norsk-zambisk prosjekt.
Professor Ole Frithjof Norheim og hans forskergruppe lærer opp etiopiske studenter i helseprioriteringer med tre millioner dollar i støtte fra Bill & Melinda Gates Foundation.
Felles utfordringer forener forskermiljø fra Bergen og Japan. Sammen vil de utvikle smartteknologi for personer med demens.
I Japan er det å bade en betydningsfull del av omsorgen i livets slutt.
Studentparlamentet ber undervisere oppfordre studenter til å dra på utveksling
Med beskrivelser som brobygger, venn, lojal, søyle, tilstedeværende, omsorgsfull, glede, nestekjærlighet, kommunist ble professor i allmennmedisin Eivind Meland takket av til en «friere akademisk stilling» som professor emeritus ved IGS, med et fagseminar onsdag 24. januar 2018.
Professor Marjolein Memelink Iversen ved Høgskulen på Vestlandet har sammen med HVL-stipendiat Hilde Smith-Strøm sett nærmere på hvordan behandling av diabetiske fotsår kan gjøres mer effektiv og enkelt. Forskerne har undersøkt om en god måte å vurdere alvorligheten av diabetes-fotsår er å bruke en vanlig smarttelefon.
Visjon IGS: Bedre helse, bedre samfunn
Rektor Dag Rune Olsen åpnet helsenettverket Global Health Norway 6. desember.
Trening med VR utstyr er like effektiv som konvensjonell trening. Det viser ny forskning fra Universitet i Bergen som nylig ble publisert i Neurology.
Mens unge personer med parasittiske ormer har fire ganger så høy risiko for å utvikle allergier, er den eldre generasjon upåvirket. Ormene kan være nøkkelen til å forstå allergieksplosjonen de siste tiårene, mener professor Cecilie Svanes.
Ubehandlet smerte for personer med demens er et omfattende problem med alvorlige konsekvenser.
Sidan 2010 er dødsfall av ikkje-smittsame sjukdomar før fylte 70 års alder redusert med 18 prosent. Det er nedgangen i hjarteinfarkt- og kreftdødsfall som gjer størst utslag.

Sider